Latest News

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Τι αποκαλύπτει ο άγνωστος Α.Π. σε επιστολές που απέστειλε στις Αρχές


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί, έδωσαν οι ανώνυμες καταγγελίες στις Αρχές από ένα άτομο που υπέγραφε... ως Α.Π.

 

Πρόκειται για τρεις επιστολές που απέστειλε στις αρμόδιες Αρχές. Τον πρώτο φάκελο με τις καταγγελίες τον έστειλε στην έδρα στων Εσωτερικών Υποθέσεων, στην Κηφισίας, στις 25 Φεβρουαρίου 2021.

 

Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο Α.Π., ο οποίος δεν δίνει τα στοιχεία ταυτότητάς του «για για ευνόητους λόγους», όπως σημειώνει, αναφέρει,  μεταξύ άλλων, πως «εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς και άγνωστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνονται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα τμήματα της Αθήνας , αλλά και στην επαρχία».

 

 

Αφού αναφέρεται στο ποσό της «ταρίφας» και τους «πελάτες» του κυκλώματος, μιλάει για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, τους υπαρχηγούς και τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

«Αρχηγός τους είναι ο Π.Σ., γιος του Χ., περίπου 60 χρονών με τηλέφωνα …., …., ο οποίος κανονίζει τις επαφές με τους «πελάτες» και μοιράζει τα λεφτά που παίρνει από αυτούς, στα μέλη της ομάδας.

 

Υπαρχηγοί είναι ο Δ.Ε. του Χ. Και αυτός περίπου στα 60. Χρησιμοποιεί το …. Και ο γιος της γυναίκας του Ε., ο Κ. ο Κ., με πατρώνυμο Κ. Αυτός είναι γύρω στα 24 ετών και έχει το τηλέφωνο ….».

 

Ο δεύτερος φάκελος

 

Ένας νέος φάκελος, με αποστολέα ξανά τον Α.Π. φτάνει στην Ελληνική Αστυνομία στις 16 Απριλίου 2021, παρέχοντας ακόμα περισσότερα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, πληροφορίες τις οποίες, όπως αναφέρει, έμαθε πρόσφατα.

 

Ο Α.Π. αναφέρεται σε έναν Μλέγοντας πως στο παρελθόν εμπλέκονταν σε υποθέσεις μαστροπείας, γι΄αυτό όπως εξηγεί,  έβγαζε πλαστές ταυτότητες σε γυναίκες. Όπως καταγγέλλει, το συγκεκριμένο άτομο ήταν φίλος με τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, ο οποίος, σύμφωνα με τον Α.Π. «όταν οι ''Αδιάφθοροι'' πήγαν στον Ασπρόπυργο, εκείνος ειδοποίησε μέσω viber, διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων και αστυνομικούς».

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Α.Π. εντοπίζεται στους υπαλλήλους στους Δήμους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «μέσα σε μία ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ότι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα.
Για αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο».

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα ακόμη άτομο που ασχολείται με τις ταυτότητες και λέγεται Τ.Β. «Αυτός κάνει χοντρές δουλείες με πολλά λεφτά».
 

Ο τρίτος φάκελος

 

Στις 12 Ιουλίου, σύμφωνα το Iefimerida, ο Α.Π. έστειλε έναν νέο φάκελο που πέρα από τη διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων αναγράφονταν και το όνομα «Γεώργιος Παπαδόπουλος», ενημερώνοντας πως έχει κάποιες νέες πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος.

 

Σε αυτή την καταγγελία, γινόταν αναφορά και σε μία δικηγόρο η οποία έμπαινε ως μάρτυρας σε ταυτότητες.

 

Επίσης γινόταν αναφορά στο γεγονός ότι αναζητούσαν τμήμα στην επαρχία για να βγάζουν τις ταυτότητες, καθώς τα περισσότερα τμήματα στην Αττική, ήταν… «καμένα».

 

Σημαντική ήταν και η αναφορά σε άτομο το οποίο δήλωσε απώλεια διπλώματος στην Ισπανία και έβγαλε νέο στη… Λαμία.