Latest News

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ- Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το νέο κανονισμό - Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσέφυγε σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, περί εγκρίσεως του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά του Δήμου Πειραιά, η οποία ...πάσχει ακυρότητας.

Συγκεκριμένα,

–    Η έγκριση του Κανονισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ελήφθη κατά παράβαση ουσιώδους τύπου, καθόσον ψηφίσθηκε από 23 Δημοτικούς Συμβούλους αντί των 25 Δημοτικών Συμβούλων, που απαιτεί ο Νόμος αφού απαιτείται η πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (49 Χ 50% +1) .

–  Δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους εργαζόμενους

– Στον ψηφισθέντα κατά τα άνω Κανονισμό προβλέπεται η θέση του Διευθυντή, αλλά δεν καθορίζονται τα προσόντα αυτού. Αντ’ αυτού παραπέμπει ο Κανονισμός στην υπ’ αριθμ. 25027/9-4-1984 Υπουργική Απόφαση, στην οποία όμως δεν αναφέρονται προσόντα του Διευθυντή, αλλά μόνο προβλέπεται η ανάθεση σε αυτόν αρμοδιοτήτων από το Διοικητικό Συμβούλιο! Ως εκ τούτου, η απόφαση έγκρισης του Κανονισμού πάσχει λόγω παράβασης κατ’ ουσίαν διάταξης νόμου.

Αναμένεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί του θέματος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ