Latest News

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Μπάλντουιν: Κάποιος έχει την ευθύνη για τον πυροβολισμό, αλλά όχι εγώ- Δεν τράβηξα τη σκανδάλη

 


Ο Άλεκ Μπάλντουιν δήλωσε ότι αισθάνεται απίστευτη θλίψη και λύπη για τον πυροβολισμό που κόστισε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του «Rust», αλλά ...όχι ενοχή. 

 

«Κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη και δεν μπορώ να πω ποιος είναι, αλλά δεν είμαι εγώ», δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος και το ABC, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας. 

 

«Μα τω Θεώ, αν ένιωθα ότι είμαι υπεύθυνος, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάλντουιν, που τόνισε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη του όπλου, ενώ υπογράμμισε πως το κρίσιμο είναι να ανακαλύψουν οι αρχές ποιος έβαλε στο όπλο την αληθινή σφαίρα. 

 

«Υπάρχει μόνο ένα ερώτημα να απαντηθεί και αυτό είναι από πού προήλθε η αληθινή σφαίρα», τόνισε.  Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο βοηθός σκηνοθέτη, Ντέιβ Χαλς, φώναξε «cold gun»- ότι το όπλο είναι ασφαλές- προτού το δώσει στον Μπάλντουιν. Τόσο ο Χαλς όσο και η οπλουργός της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, έχουν δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν πώς το όπλο, που θα έπρεπε να είχε άσφαιρα, περιείχε τελικά αληθινές σφαίρες. Από τον πυροβολισμό έχασε τη ζωή της η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, ενώ τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. 

 

«Μια αληθινή σφαίρα δεν πρέπει να είναι πουθενά κοντά στο σετ. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», τόνισε ο Μπάλντουιν. 

 

 

Όταν κλήθηκε να επιβεβαιώσει ότι το σενάριο δεν προέβλεπε να τραβήξει τη σκανδάλη, είπε: «Λοιπόν, δεν τραβήχτηκε η σκανδάλη. Δεν τράβηξα τη σκανδάλη». 

 

«Δεν τράβηξες ποτέ τη σκανδάλη;», τον ρώτησε ο Στεφανόπουλος. «Όχι, όχι, όχι, όχι. Ποτέ δεν θα σημάδευα με όπλο οποιονδήποτε και θα τραβούσα τη σκανδάλη. Ποτέ», απάντησε. 

 

Ο ηθοποιός είπε ότι άφησε τον «κόκκορα» του όπλου και εκείνο εκπυρσοκρότησε. «Ποτέ δεν τράβηξα τη σκανδάλη», επανέλαβε. 

 

Η δικηγόρος του βοηθού σκηνοθέτη, Λίσα Τοράκο, δήλωσε στο ABC News πως ο πελάτης της έλεγε από την αρχή ότι ο Μπάλντουιν δεν τράβηξε τη σκανδάλη. «Μου είπε από την πρώτη ημέρα πως πίστευε ότι ήταν αστοχία. Μου είπε την πρώτη ημέρα που συναντηθήκαμε ότι ο Άλεκ δεν τράβηξε τη σκανδάλη», δήλωσε η δικηγόρος. 

 

Η στιγμή της τραγωδίας 

 

Στη συνέντευξη, ο Άλεκ Μπάλντουιν περιέγραψε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες της Χαλίνα Χάτσινς για το σε ποια γωνία έπρεπε να κρατά το όπλο του και κατέληξε να σημαδεύει κάτω από τη μασχάλη της.

 

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Χάτσινς, τράβηξε τον «κόκκορα» του όπλου. «Άφησα τον “κόκκορα” και “μπαμ”, το όπλο εκπυρσοκρότησε», δήλωσε. 

 

Ο ηθοποιός περιέγραψε ότι όταν είδε την Χάτσινς να πέφτει κάτω, αναρωτήθηκε αν είχε λιποθυμήσει. Ανέφερε πως πέρασαν 45 λεπτά με μία ώρα προτού αρχίσει να καταλαβαίνει ότι το όπλο περιείχε αληθινή σφαίρα και πως δεν ήταν βέβαιος για αυτό μέχρι τη στιγμή που μίλησε στις αρχές, ώρες αργότερα. Πίστευε ότι η Χάτσινς μπορεί να είχε τραυματιστεί από άσφαιρα σε τόσο κοντινή απόσταση ή ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. 

 

Όταν ο Στεφανόπουλος του επεσήμανε ότι πολλοί λένε ότι ποτέ δεν πρέπει να στρέψεις όπλο απευθείας σε κάποιον στο σετ, απάντησε «εκτός αν αυτό το πρόσωπο είναι η κινηματογραφίστρια που μου έδινε οδηγίες πού να στρέψω το όπλο για τη γωνία της κάμερας». 

 

 

«Την αγαπούσαν όλοι» 

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Άλεκ Μπάλντουιν δάκρυσε αρκετές φορές. Μία από αυτές τις στιγμές ήταν όταν περιέγραψε την Χαλίνα Χάτσινς, λέγοντας ότι ήταν κάποια που «την αγαπούσαν και τη θαύμαζαν όλοι όσοι είχαν δουλέψει μαζί της». 

 

Αναφέρθηκε ακόμη στη συνάντηση με τον σύζυγο της 42χρονης, τον Μάθιου Χάτσινς, μετά την τραγωδία, στον οποίο είπε ότι είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι μπορεί για να συνεργαστεί. «Δεν ήξερα τι να πω. Με αγκάλιασε και μου είπε “υποθέτω ότι θα το περάσουμε μαζί αυτό”», περιέγραψε ο ηθοποιός. 

 

«Σκέφτομαι αυτό το μικρό αγόρι δεν έχει πλέον μητέρα… και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να τη φέρουμε πίσω. Του είπα “δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς να σου εκφράσω πόσο λυπάμαι”», δήλωσε ακόμη αναφερόμενος στον γιο της Χάτσινς. 

 

 

Ο Άλεκ Μπάλντουιν είπε πως αυτή η τραγωδία τον έχει διαλύσει συναισθηματικά. «Βλέπω όνειρα για αυτό διαρκώς. Ξυπνάω συνεχώς με όπλα που εκπυρσοκροτούν. Έρχονται στο μυαλό μου εικόνες που με κρατούν ξύπνιο τις νύχτες και δεν έχω κοιμηθεί για εβδομάδες», είπε μεταξύ άλλων.  

 

Όταν ρωτήθηκε αν η καριέρα του έχει τελειώσει, απάντησε «θα μπορούσε». Είπε ότι η επόμενη παραγωγή του ακόμη τον θέλει, «αλλά είπα στον εαυτό μου, “θέλω να δουλέψω πολύ περισσότερο έπειτα από αυτό; Αξίζει;”». 

 

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι αποφάσισε να παραχωρήσει τη συνέντευξη για να απαντήσεις στις παρανοήσεις που υπάρχουν αναφορικά με το περιστατικό και για να ξεκαθαρίσει ότι «θα έκανα τα πάντα για να πάρω πίσω αυτό που συνέβη». 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν είχε καμία ένδειξη πως μέλη του συνεργείου της ταινίας ήταν δυσαρεστημένα με τις συνθήκες ασφαλείας στο σετ, αν και κάποιοι παραιτήθηκαν για αυτό. «Ποτέ δεν άκουσα λέξη για αυτό, καμία», είπε. Όταν ρωτήθηκε αν οι περικοπές έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια είπε ότι κατά την άποψή του δεν έγινε κάτι τέτοιο. «Δεν παρατήρησα ζητήματα ασφαλείας όσο ήμουν εκεί», συμπλήρωσε. 

 

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι θα του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες. «Έχω μιλήσει με το γραφείο του σερίφη πολλές φορές. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», δήλωσε.