Latest News

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Βόρεια Κορέα: Έμπασε λαθραία αντίγραφα του «Squid Game» στη χώρα και καταδικάστηκε σε θάνατο


 Ένας άνδρας φέρεται να καταδικάστηκε σε θάνατο στη Βόρεια Κορέα για λαθρεμπόριο αντιγράφων της σειράς «Squid Game» του Netflix ...στη χώρα.

 

Όπως μεταδίδει το Variety, επικαλούμενο το Radio Free Asia, οι αρχές εντόπισαν τον άνδρα, αφού έπιασαν μαθητές Γυμνασίου να παρακολουθούν την δημοφιλή σειρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν το «Squid Game» εισήχθη λαθραία στη Βόρεια Κορέα από την Κίνα μέσω της USB. Παρόλο που η σειρά δεν είναι διαθέσιμη στην Κίνα, είναι δημοφιλής χάρη σε πειρατικούς ιστότοπους. Ο λαθρέμπορος αντιμετωπίζει ποινή θανάτου δια πυροβολισμού, ενώ οι μαθητές αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης. 

 

«Ο μαθητής που αγόρασε το USB καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλοι έξι που παρακολούθησαν την σειρά καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων απολύθηκαν και αντιμετωπίζουν εξορία για να εργαστούν σε απομακρυσμένα ορυχεία», αναφέρει το Radio Free Asia.

 

Το Variety εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα, μετά την ψήφιση νόμου που σχετίζεται με πολιτιστικά προιόντα άλλων χωρών. «Τον Δεκέμβριο του 2020, η Βόρεια Κορέα ψήφισε νόμο που απαγορεύει την είσοδο και τη διάδοση πολιτιστικού υλικού όπως ταινίες, θεατρικά έργα, μουσική και βιβλία στη χώρα. Η κίνηση αυτή στοχεύει κυρίως στην αποτροπή της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και όσοι βρεθούν ότι τα διανέμουν ή τα καταναλώνουν ενδέχεται να τιμωρηθούν…Σύμφωνα με ευρέως διαδεδομένες αναφορές, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ένας άνδρας εκτελέστηκε δημόσια επειδή πούλησε δίσκους και CD που περιείχαν νοτιοκορεατικό υλικό».