Latest News

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Πτώση μαχητικού F-16 στην Ανδραβίδα - Σώος ο πιλότος [ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ]


 Ένα μαχητικό F-16 συνετρίβη κοντά στην Ανδραβίδα με τον πιλότο να το εγκαταλείπει εγκαίρως... 
 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια προσγείωσης του F-16 στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Το αεροσκάφος, παρά τις καιρικές συνθήκες, προσγειώθηκε επιτυχώς, ωστόσο, ο πιλότος αντιλήφθηκε ότι η ταχύτητά του δεν είχε μειωθεί και πήγε να βγει εκτός διαδρόμου.

 

Τότε, το εγκατέλειψε κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Ο χειριστής έχει μεταφερθεί στο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

 

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας.

 

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.



Σύμφωνα με μαρτυρίες το αεροσκάφος είδε ηλικιωμένος στην περιοχή του Αχιλλείου Λάρισας στις παρακάρλιες περιοχές, ενώ από την περιοχή των Καναλίων Μαγνησίας, υπάρχουν πληροφορίες όταν ακούστηκε ένας κρότος στην περιοχή ενώ είχε και τραγική κατάληξη με τον θάνατο του 62χρονου πιλότου.