Latest News

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Γιατί δεν συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα για το νέο λιμάνι στην Πειραϊκή [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 


Τελικά δεν συζητήθηκαν τα δύο θέματα της ημερίασιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά σχετικά με τα έργα της COSCO [ΟΛΠ] για το νέο λιμάνι ...στην Πειραϊκή.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε στο Δημοτικό συμβούλιο την αναβολή της συζήτησης για τα θέματα που αφορούν:
1ον. την έγκριση της μελέτης για τη διελευση των φορτηγών μεσα απο την χωρική επικράτεια του Δήμου Πειραιά και άλλων ομορων Δημων

2ον την έγκριση της πλέον των χιλίων σελίδων μελέτης της Περιφέρειας Αττικής η οποια συμπεριελάμβανε και το έργο της κρουαζιέρας.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής προς τον Δημο Πειραιά και τους εμπλεκόμενους Δημους όπου τεκμηριώναμε την μεγαλη επιβάρυνση που πρόκειται να υποστεί το ατμοσφαιρικό και ακουστικό περιβάλλον των Δήμων αλλά και την μη αναγκαιότητα της οδικής μεταφοράς υλικων επιχωμάτωσης.

Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής είναι διατεθειμένο ν' αναλύσει την τεκμηρίωση του στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά και των εμπλεκομένων Δημων αν του ζητηθεί.

Εν τω μεταξύ ήδη ο Πειραιάς και ιδιαίτερα οι Δήμοι Κερατσινίου και Περάματος "υποδέχονται" ανα δίλεπτο φορτηγά ελλιπώς καλυμμένα ή και ακάλυπτα που μεταφέρουν χωματουργικά υλικά προς την προβλήτα Κερατσινίου με σκοπό τη μεταφόρτωσή τους για την Πειραϊκή.
Ολος ο Πειραιάς μετατρέπεται σε ένα εργοτάξιο για την εξυπηρέτηση του νέου λιμανιού της Πειραϊκής.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ