Latest News

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Καλό ταξίδι στον Γιάννη Φύτρα...

 



Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 85 ετών ο Πειραιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας, ο οποίος είχε ταυτίσει το όνομά του με το ...Πειραϊκό-Ναυτιλιακό Ρεπορτάζ.

 
  Ο  Γιάννης  Φύτρας  χωρίς  αμφιβολία, έγραψε την δική του  ιστορία στο Πειραιώτικο ρεπορτάζ, το οποίο υπηρέτησε σαράντα  ολόκληρα  χρόνια.

Ήταν εκ των ''πρυτάνεων'' του Πειραικού ρεπορτάζ με ήθος, ζήλο για το λειτούργημα και ευρυμάθεια, ακούραστος στο ρεπορτάζ, και συναρπαστικό χειρόγραφο.
Βιογραφικό...

Ο Γιάννης Φύτρας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936. Στα πολλά και γόνιμα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας κάλυψε το πειραϊκό, ναυτιλιακό κι αστυνομικό ρεπορτάζ σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά: «Ελευθεροτυπία», «Αθηναϊκή», «Εξπρές», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ελληνικός Βορράς», «Εθνικός Κήρυξ», «Σημερινά», «Επικαιρότητα», «Ναυτικά Χρονικά», «Ναυτική Ελλάς». Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημ. «Φωνή του Πειραιώς». Συνεργάστηκε επίσης με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «Αntena», και με το πρακτορείο «Reuters».
    Ήταν από τους συγγραφείς του περίφημου περιοδικού «Μάσκα».
    Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Γκρίζα Ανατολή» και «Αποστασία Νεκρών» και το  βιβλίο ''το ρεπορτάζ της ζωής μου'' που άφησε παρακαταθήκη στους νεότερους δημοσιογράφους.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αναπαύσεως, στο Γ’ Νεκροταφείο.

Καλό ταξίδι καπετάν Γιάννη...