Latest News

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση: «Οργή για την ακρίβεια – Τι λένε οι ανεμβολίαστοι [ΠΙΝΑΚΕΣ]



Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της ακρίβειας, με συνολικά το 86% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης...όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ,

Στην ερώτηση πώς αξιολογούν τα κυβερνητικά μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις το 40% συνολικά τα θεωρεί σίγουρα θετικά (14%) ή μάλλον θετικά (26%), ενώ το 42% σίγουρα αρνητικά (23%) ή μάλλον αρνητικά (19%). 

Όσον αφορά την ερώτηση αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα προστασίας έναντι των αυξήσεων, το 86% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά σίγουρα ναι (69%) και μάλλον ναι (17%). Το 4% συνολικά απαντά μάλλον όχι (3%) και σίγουρα όχι (1%). 

Τι λένε οι ανεμβολίαστοι για το εμβόλιο

Όσον αφορά τα εμβόλια, η συντριπτική πλειοψηφία των μη εμβολιασμένων πολιτών απαντούν ότι… τίποτα δεν πρόκειται να τους πείσει να αλλάξουν στάση.

Συγκεκριμένα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει. Πάντως, πάνω από επτά στους 10 πολίτες απαντούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Όσον αφορά την ερώτηση ποιος τρόπος θα μπορούσε να πείσει –ίσως- περισσότερο όσους δεν εμβολιάζονται να εμβολιαστούν, μόλις το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο», ενώ το 56% των ερωτώμενων απαντά «τίποτα».

Προβάδισμα 11 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 11 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 34,5% έναντι 23,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, με ποσοστό 36,5%, έναντι του 24,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με 41% έναντι 25%.

Ελληνοτουρκικά: Ανησυχία αλλά όχι πανικός

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse, ερωτηθέντες πόσο τους ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα γενικότερα, το 60% συνολικά (από 73% συνολικά στη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου) απαντά πολύ (34%) και αρκετά (26%), ένα 18% των πολιτών μέτρια (από 12%), ενώ το 14% συνολικά (από 7% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) λίγο (8%) και ελάχιστα έως καθόλου (6%). 

γ Εξαιρετικά θετική είναι η γνώμη των πολιτών για τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση, με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

 θετικά αξιολογεί τη συμφωνία με τη Γαλλία το 65% των ερωτηθέντων, ενώ το 58% βλέπει θετικά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις.

Η αποτίμηση των συμφωνιών με ΗΠΑ και Γαλλία

Η αποτίμηση των συμφωνιών με ΗΠΑ και Γαλλία