Latest News

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Έμεινε 7 ώρες σε νεκροτομείο ως «νεκρός», αλλά τελικά ήταν ζωντανός

 


Viral έχει γίνει το βίντεο με τον 40χρονο άνδρα που κηρύχθηκε νεκρός από τους γιατρούς μετά από ατύχημα, μπήκε στο νεκροτομείο για 7 ώρες, για να ανακαλύψουν τελικά ότι ήταν... ζωντανός.


Ο Sreekesh Kumar, ένας ηλεκτρολόγος από το Moradabad, χτυπήθηκε από διερχόμενη μοτοσικλέτα και μεταφέρθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι πέθανε.

 

Στη συνέχεια τον έβαλαν στο νεκροτομείο πριν γίνει η νεκροψία την επόμενη μέρα.

 

Σχεδόν επτά ώρες αργότερα, όμως, όταν έφτασε η ώρα να κατατεθεί από την αστυνομία ένα «panchnama», ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από μέλη της οικογένειας μετά την ταυτοποίηση του πτώματος και τη συμφωνία για διενέργεια αυτοψίας, η κουνιάδα του Kumar, Madhu Bala, παρατήρησε ότι η σορός είχε κάποια σημάδια κίνησης.

 

Σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκπληκτη η Madhu Bala ακούγεται να αναφωνεί: «Δεν είναι καθόλου νεκρός. Μόνο νεκρός δεν είναι. Πώς έγινε αυτό; Κοίτα, θέλει να πει κάτι, αναπνέει».

 

Εξίσου σαστισμένοι ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, που φαίνονται να συνωστίζονται γύρω από το σώμα του 40χρονου και να ζητούν εξηγήσεις από γιατρούς και αστυνομία.

 

Ο επικεφαλής ιατρικός επιθεωρητής του Moradabad, Dr Shiv Singh, είπε ότι «Ο ιατρός που εφημέρευε είχε δει τον ασθενή γύρω στις 3 το πρωί και δεν υπήρχε καρδιακός παλμός. Μου είπε ότι είχε εξετάσει τον άνδρα πολλές φορές.

 

»Ως εκ τούτου, κηρύχθηκε νεκρός. Το πρωί, αστυνομικοί και η οικογένειά του τον βρήκαν ζωντανό. Έχει παραγγελθεί έρευνα και προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να σώσουμε τη ζωή του».

 

Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για μια από αυτές τις «σπανιότατες περιπτώσεις».

 

Αφού ο Kumar βγήκε ζωντανός από το νεκροτομείο, μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας στο Meerut, όπου η κατάστασή του βελτιώθηκε.

 

«Δεν έχει ακόμη αποκτήσει τις αισθήσεις του, αλλά οι γιατροί μας διαβεβαίωσαν ότι είναι εκτός κινδύνου», είπε η Madhu Bala.

 

Ωστόσο, η οικογένεια έχει θυμώσει με τους γιατρούς και προτίθεται να κινηθεί νομικά. «Θα υποβάλουμε καταγγελία εναντίον τους για αμέλεια, καθώς παραλίγο να σκοτώσουν τον Sreekesh παρά το γεγονός ότι ήταν ζωντανός», είπε ο Madhu Bala.