Latest News

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Πειραιά -''Μια από τα ίδια'' στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022

 


''Μια από τα ίδια΄΄ θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το 2022 που... εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις 4 είναι νέα έργα εκ των οποίων επί της ουσίας ένα αφορά μελέτες και όλα τα υπόλοιπα είναι παρεμβάσεις που είχαν ενταχθεί στα Τεχνικά Προγράμματα προηγούμενων ετών αλλά δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν είτε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης είτε για άλλους λόγους. 

Την ίδια τύχη εκτιμάται ότι θα έχουν τα περισσότερα έργα του Τεχνικού Προγράμματος για το 2022 και αναμένεται να ενταχθούν και στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023.  

Ο λόγος είναι ότι θεωρείται αδύνατον να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου μέσα στο 202 ενώ δεν έχει μπορέσει να λειτουργήσει επί της ουσίας ακόμα  ο Αναπτυξιακός Οργανισμός που ιδρύθηκε από το Δήμο Πειραιά για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες υλοποίησης των καθυστερημένων έργων.   

Υπέρ για το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022 ψήφισαν οι συνδυασμοί της διοίκησης του Δήμου [Πειραιάς Νικητής Γ. Μώραλη και Πειραιάς Πόλη Πρότυπο Ν. Βλαχάκος] και ο Σταύρος Κοσκωτάς, ενώ τον καταψήφισαν παρατάξεις της αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες της πόλης σε διάφορους τομείς, όπως Αθλητισμός, Παιδεία κ.α.