Latest News

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Η 19χρονη ζει σε ένα απομακρυσμένο νησί - Πως είναι η ζωή χωρίς ρεύμα και ίντερνετ

 


Η Ella Genve Shaw είναι 19 ετών και ζει σε ένα απομακρυσμένο νησί χωρίς ρεύμα πρέπει να ταξιδέψει τρεις ώρες για να δει τους φίλους της, κοντά στη δυτική ακτή του Καναδά.

Το Campbell River είναι η πλησιέστερη πόλη και απέχει τρεις ώρες με το πλοίο.

Το κορίτσι μεγάλωσε στο νησί με τους γονείς της και τη μικρότερη αδερφή της, Arwen, πέντε ετών, και πέρασε τα εφηβικά της χρόνια αναζητώντας τροφή, κατασκευάζοντας έπιπλα και έχοντας περιορισμένη επαφή με τον έξω κόσμο, σε ένα νησί που φιλοξενεί το πολύ 15 οικογένειες.

Το νησί, του οποίου το όνομα δεν δίνει στη δημοσιότητα, δεν έχει ρεύμα, WiFi, καταστήματα ή τηλέφωνο που σημαίνει ότι πρέπει να ταξιδέψει στη γειτονική πόλη για να συναντηθεί με φίλους και να πάει για ψώνια ή φαγητό.

Η οικογένεια, σύμφωνα με τη Mirror, χρησιμοποιεί μια βάρκα για να ταξιδεύει μεταξύ των νησιών ενώ η μαμά της, Heather εργάζεται σε ένα γειτονικό νησί.

«Η μαμά μου μεγάλωσε στο νησί και ήταν πάντα το σπίτι της. Είναι μια πολύ δεμένη κοινότητα. Έχουμε το δικό μας σκάφος που το χρησιμοποιούμε για να ταξιδεύουμε μεταξύ των νησιών ενώ για να πάμε στην κοντινότερη πόλη, θα πρέπει να πάμε με το σκάφος μας σε ένα κοντινό νησί και μετά να περάσουμε με πλοίο. Μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις ώρες για να φτάσουμε εκεί και όταν ο καιρός είναι κακός, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε πουθενά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να είμαστε κολλημένοι στο νησί για δύο μήνες, οπότε πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε αρκετές προμήθειες» αναφέρει.

Τα τρόφιμα που τρώνε οι κάτοικοι καλλιεργούνται στο νησί και έχουν ακόμη κοτόπουλα, πάπιες και άλλα ζώα που εκτρέφονται για φαγητό.

«Υπάρχει ένα μικρό σχολείο στο νησί με έναν δάσκαλο που διδάσκει όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Ήταν άλλα 11 παιδιά στο σχολείο όταν πήγαινα και χρειάζονταν 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη» σημειώνει.

Η νεαρή πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί με περιορισμένη επαφή με τον έξω κόσμο. Φόρτιζε το τηλέφωνό στο αυτοκίνητο και χρησιμοποίησε κεριά και φακούς για να βρει το δρόμο της το βράδυ.

«Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν μικρότερη και ο πατέρας μου μετακόμισε στο Σιάτλ, έτσι έπρεπε να περάσω λίγο χρόνο στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα ταξιδεύω, πηγαίνω επισκέψεις, αλλά είναι ωραίο να βλέπω περισσότερο τον κόσμο. Μεγαλώνοντας εκεί, απομονώνεσαι πολύ και δεν έχεις πολλή κοινωνική αλληλεπίδραση, οπότε στα εφηβικά μου χρόνια, ήταν πραγματικά δύσκολο να περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους και είναι ακόμα δύσκολο» λέει.