Latest News

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός-ποια μέτρα; Το αδιαχώρητο στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ {ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ}

 


Ακόμη και στα παράθυρα καταγράφηκαν να κάθονται φοιτητές σε αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με τους πιο βασικούς κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό να πηγαίνουν… «περίπατο».

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία και βίντεο που δημοσιεύουν τα foititikanea.gr, το εν λόγω αμφιθέατρο είναι ασφυκτικά γεμάτο – υπολογίζεται ότι περισσότερα από 350 άτομα βρίσκονταν στον χώρο.

Αντίστοιχες εικόνες έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ τον γύρο του διαδικτύου έκαναν προ ημερών φωτογραφίες από την τεράστια «ουρά» αναμονής στη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ.

Οι εικόνες που καταγράφονται στα αμφιθέατρα, λίγες ημέρες μετά την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, επιβεβαιώνουν τους φόβους που εξέφραζε λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα των σχολών η ΠΟΣΔΕΠ.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία των Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού σημείωνε ότι εξακολουθεί να θεωρεί «ακατανόητη και ανεδαφική τη θέση του υπουργείου για “διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών (σε ποσοστό 100%) και στην μέγιστη πληρότητα των αιθουσών“, όταν σε πολλές περιπτώσεις η πληρότητα ξεπερνά το 100% (με ορθίους στις αίθουσες), πολλές αίθουσες δεν έχουν εξαερισμό ή υπάρχει αδυναμία τακτικού καθαρισμού, και όταν σε άλλους χώρους συγκέντρωσης ατόμων ορίζεται πληρότητα 50-80% (όπως στα θεάματα)».