Latest News

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών – 3.000 ευρώ πρόστιμο στους παραβάτες

 


Παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης το Εφετείο, επιβάλλοντας πρόστιμο 3.000 ευρώ... στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, ο Εφετείο έκρινε παράνομη την απεργία των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, παράνομη και καταχρηστική της ΟΙΕΛΕ (εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων).

Η απόφαση του Εφετείου έρχεται σε συνέχεια της πρωτόδικης απόφασης, που έκρινε την απεργία-αποχή παράνομη και καταχρηστική.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ημέρα 24ωρης απεργίας στην Εκπαιδευση, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο, όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση. Ακολούθως χιλιάδες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν διαδήλωση ως το Σύνταγμα, όπου ενώθηκαν με πορεία μαθητών.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, σε πολλές περιοχές η συμμετοχή των λειτουργών της εκπαίδευσης στην απεργία ξεπέρασε το 75-80%, ενώ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, πέραν της Αθήνας.

ΟΛΜΕ: Νέες γενικές συνελεύσεις, συλλαλητήριο την Παρασκευή

Μετά και την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, συνεχίζει η ανακοίνωση:

-δεν έγινε δεκτή η έφεση του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή και καταχρηστική, εκτός από παράνομη

-έκρινε τελεσίδικα παράνομη την απεργία-αποχή

-διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας- αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης.

Η ΟΛΜΕ διευκρινίζει, ότι «όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία-αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη».

Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην συγκαλέσουν συνεδριάσεις των συλλόγων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 αυτήν την εβδομάδα και να περιμένουν τις αποφάσεις του κλάδου.

Επίσης, η ΟΛΜΕ χαιρετίζει «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 11 Οκτώβρη (100.000 απεργοί, περίπου 70%) και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα».

Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.