Latest News

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Ποιος κοροϊδεύει ποιόν για το Παλατάκι {ΕΓΓΡΑΦΑ- ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ}


Τρία
 έγγραφα - ντοκουμέντα για το Παλατάκι κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ...από τους Ενεργούς Πολίτες, δύο  μέρες πριν την ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά του μνημονίου με την ΟΛΠ ΑΕ για την παιδική χαρά.

Όπως αποκαλύπτει η Μαρία Ζαχαρία (Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής) "όλως τυχαίως....την ημέρα ψήφισης ανακοινώθηκε στο Δ.Σ. η αντικατάσταση της προϊσταμένης της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά....κατά τη γνώμη μου πιθανόν όχι άσχετα από τα έγγραφα που μόλις είχαν λάβει. Διότι μέχρι πρότινος η Νομική υπηρεσία δεν ανέφερε πουθενά στα έγγραφα της την απόφαση του ΣΤΕ του 1963 και το ΦΕΚ ακύρωσης απαλλοτρίωσης του 1964 και η "βολική" για το Δήμαρχο δικαιολογία ότι δεν μπορούν να βρουν τοπογραφικό της εποχής καταρρίπτεται από το επίσημο τοπογραφικό διάγραμμα με σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας από την κτηματική υπηρεσία Πειραιά που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον Πρόεδρο του και στις παρατάξεις.(ακριβές αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος του 1900!)
Ο Δήμαρχος για να δικαιολογηθεί για την ψήφιση είπε ότι η ΟΛΠ ΑΕ έχει τη χρήση και ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα στη διεκδίκηση αφού εμείς διεκδικούμε την ιδιοκτησία από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Απόσπασμα απόφασης 2030/1963 του Συμβουλίου της Επικρατείας 



Όμως, όποιος νομικός διαβάσει προσεκτικά την απόφαση του ΣΤΕ που λέει προς το Ε.Δ. ότι "για να απαλλοτριώνατε σημαίνει ότι δεν σας άνηκε η γη" με τον ίδιο τρόπο το δικαστήριο στο μέλλον πιθανόν να σκεφτεί και να κρίνει ότι για να υπογράφουμε το μνημόνιο παραχώρησης ο Δήμος Πειραιά τότε σιωπηρώς έχουμε απεμπολίσει τα δικαιώματά μας επάνω στην ιδιοκτησία μας στο Παλατάκι. Ποιος δικαστής θα πιστέψει ότι μας ανήκουν 140 στρέμ. και από αυτά συμφωνούμε να μας ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ μόνο τα 10 στρεμ.;

Απόσπαμσα απόφασης ακύρωσης της απαλλοτρίωσης 


Αποδεικνύειται περίτρανα ότι οι παρατάξεις Μώραλη-Βλαχάκου που υπερψήφισαν περιχαρής το μνημόνιο, έχουν λάβη γνώση από τα κατατεθειμένα έγγραφα με αριθμό πρωτοκόλου 40557/05-10-2021 και είναι υπόλογοι για απιστία κατά της δημοτικής περιουσίας όποια στιγμή κληθούν να απολογηθούν. Σωστά τον Ιούλιο του 2018 ο κ.Κάρλες και η παράταξη του είχαν αποχωρήσει από το Δ.Σ. για να μην ψηφίσουν έγκριση των έργων της ΟΛΠ στο Παλατάκι. Η παράταξη του κ.Βλαχάκου όμως τώρα υπερψήφισε...αν και προεκλογικά την Πειραϊκή την είχαν κάνει σημαία τους. Και ο νοών νοείτο για το ποιοι διοικούν τη πόλη μας, ποιοι συνδιοικούν και ποιοι μετά τις κάλπες ξεχνούν ότι πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα των Πειραιωτών και μόνον αυτών!"

- Τελικά, ποιος κοροίδεύει ποιον με το Παλατάκι στο Δήμο Πειραιά;