Latest News

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Καταδίωξη στο Πέραμα: Την Τετάρτη στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί- Κρατούνται στη ΓΑΔΑ

 


Ο εισαγγελέας Πειραιά παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν, τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για την καταδίωξη με την αιματηρή κατάληξη στο Πέραμα

 

Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και έναν αξιωματικό, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Θα απολογηθούν ενώπιον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη (27/10), ενώ κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν πάνω από 30 πυροβολισμοί, ενώ τα όπλα των αστυνομικών μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.

 

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι κινήσεις των αστυνομικών καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ασυνεννοησία με το κέντρο επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Υπενθυμίζεται ότι από τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο Πέραμα έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος και τραυματίστηκε ένας ακόμη από τους επιβαίνοντες στο ύποπτο όχημα, ενώ ο τρίτος διέφυγε. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές των αστυνομικών, με συνέπεια να τραυματιστούν επτά. 

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος για το αιματηρό περιστατικό. Επίσης ζήτησε να γίνει πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας περιθώριο πέντε ημερών για την ολοκλήρωσή της.