Latest News

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Απίστευτο μπάχαλο με το γήπεδο στο ΣΕΦ - Ο ένας πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον


Απίστευτο μπάχαλο φαίνεται να επικρατεί με το γήπεδο στο ΣΕΦ, καθώς έμειναν εκτός οι αθλητές 12 πειραϊκών ...
ποδοσφαιρκών σωματείων.

Για το θέμα έχει ξεσπάσει ένας "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ του προέδρου του ΟΠΑΝ, του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και της επιτροπής των ομάδων στο γήπεδο του ΣΕΦ, όπου ένας πετάει το μπαλάκι  των ευθυνών στον άλλον.


Ειδικότερα, χωρίς καμιά ειδοποίηση έμειναν εκτός γηπέδου οι αθλητές των 12 πειραϊκών ποδοσφαιρικών σωματείων που προπονούνται στο ΣΕΦ. Στην είσοδο του γηπέδου τοποθετήθηκε μια ανυπόγραφη ανακοίνωση που ενημέρωνε: «ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ». 

"Ποιος πήρε μια τέτοια απόφαση -έστω και για 24 ώρες- και με ποιο δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα εντατικής προετοιμασίας των ομάδων; αναρωτιέται ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, ο οποίος υποστηρίζει:

"Μετά τον ξεσηκωμό των σωματείων, αποκαλύφθηκε ότι το κατόρθωμα ανήκει προσωπικά στον κύριο Βουράκη, πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, ο οποίος έδρασε χωρίς καμία ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού. 

Η ανάθεση της διαχείρισης του γηπέδου στον ΟΠΑΝ, αντί να οδηγήσει σε μία ομαλότητα και σε ένα δίκαιο πρόγραμμα προπονήσεων των 12 ποδοσφαιρικών σωματείων στο ΣΕΦ, προκάλεσε ένα χάος και εν τέλει λουκέτο. Τα ίδια είχαν συμβεί προ μηνών και με τους αποκλεισμούς στις επιχορηγήσεις. 

Για την ιστορία, στον Δήμο Πειραιά υπάρχουν 25 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) στην Α, Β και Γ ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ δύο από αυτά στη Γ Εθνική. Για όλα αυτά τα σωματεία υπάρχουν μόνο δύο προπονητήρια -στα Καμίνια και τον Άγιο Διονύση- και ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ, με συνέπεια οι περισσότεροι αγώνες τους να διεξάγονται σε δανεικά γήπεδα μακριά από τον Πειραιά. Ας είναι καλά οι δήμαρχοι της Νίκαιας-Ρέντη, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Καλλιθέας.

Η διοίκηση Μώραλη, με «ειδικούς» στα ποδοσφαιρικά, τελικά, το έκανε και εδώ μπάχαλο. Ούτε γήπεδα, ούτε προπονήσεις, ούτε επιχορηγήσεις του λαϊκού αθλητισμού. Στα επτά χρόνια, που διοικεί τον Δήμο, όχι μόνο δεν έχει σχεδιασμό για τη μεγάλη έλλειψη αθλητικών υποδομών, αλλά αποδεικνύεται και ανεπαρκής στη διαχείριση ενός στοιχειώδους εβδομαδιαίου προγράμματος προπονήσεων".

Επιστολή Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκη στην Επιτροπή Γηπέδου του ΣΕΦ και στην  Ε.Π.Σ.Π.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Γηπέδου του ΣΕΦ και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, η οποία έχει ως εξής: 

«Αξιότιμοι κύριοι ,

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι με ευθύνη της επιτροπής γηπέδου, τα προβλήματα μεταξύ των σωματείων που προπονούνται στο Σ.Ε.Φ.  συνεχίζονται για δεύτερη σεζόν.

Δυστυχώς οι όποιες προσπάθειες γίνονται από μεριάς μας, τόσο για τη σωστή λειτουργία του γηπέδου όσο και για την εν γένει εικόνα του, πέφτουν στο κενό, λόγω της (λανθασμένης) εντύπωσης κάποιων - ευτυχώς λίγων - πως το γήπεδο τους ανήκει.

Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, που πήραμε την πρωτοβουλία να αναλάβουμε το συγκεκριμένο γήπεδο, ότι θα το διαθέσουμε σε ΟΛΑ τα Πειραϊκά Σωματεία. Επίσης μετά την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου στα Καμίνια το 2015-2016 και πρόσφατα με την ανακατασκευή του γηπέδου του Αγίου Διονυσίου, θα έχουμε και τέταρτο γήπεδο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι το γήπεδο του ΣΕΦ δεν ενοικιάστηκε από τον Ο.Π.Α.Ν. για λίγους, αλλά για όλους, ότι ο Πειραιάς διαθέτει τρία (3) γήπεδα συνολικά, στα οποία όλοι έχουν δικαίωμα να προπονούνται και το σημαντικότερο από όλα, κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει και να απειλήσει εμένα προσωπικά ούτε κάποιον άλλο μέλος του Ο.Π.Α.Ν. ή του Δήμου. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, από όποια πλευρά και αν προέρχεται, πέραν ότι σας διαβεβαιώνω προσωπικά πως θα παραμείνει “προσπάθεια”, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα κινηθούμε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αλλά και τις θεσμικές, προκειμένου όσοι το πράττουν να εκτίθενται δημόσια, αλλά και να περιθωριοποιούνται άμεσα. Τέτοιες πρακτικές, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, δεν χωρούν στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Για τους παραπάνω λόγους παραμένοντας συνεπείς στα όσα συμφωνήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο (2)  χρόνια στο δημαρχείο, με την συμμετοχή του Δημάρχου Πειραιά, του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν., του Πρόεδρου της Ε.Π.Σ.Π. και όλων των σωματείων που προπονούνταν τότε στο ΣΕΦ, προτείνουμε τα εξής:

1. άμεση συνάντηση στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Π μεταξύ Ο.Π.Α.Ν., Ένωσης και σωματείων,

2. να αναλάβει η Ε.Π.Σ.Π, τα μέλη της οποίας εξελέγησαν πρόσφατα από τα σωματεία του Πειραιά, διεξάγει τα πρωταθλήματα και έχει πλήρη γνώση όλων των παραμέτρων για τις ανάγκες των σωματείων, τη διαχείριση του προγράμματος και των φιλικών αγώνων,

3. η Ε.Π.Σ.Π να είναι η μόνη αρμόδια για να συνεργάζεται, να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τα σωματεία.

Όσον αφορά στη συντήρηση, στη φύλαξη και στην επιστασία του γηπέδου αυτά παραμένουν στον Ο.Π.Α.Ν..

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.,

Ιωσήφ Βουράκης».

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τις ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο του ΣΕΦ


Μετά από συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων που προπονούνται στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, η οποία πραγματοποιήθηκε  με αφορμή την κοινοποιηθείσα από τον ΟΠΑΝ και την ΕΠΣΠ προς την επιτροπή του γηπέδου μονομερή αλλαγή του προγράμματος προπονήσεων που καταρτίστηκε πρόσφατα από αυτήν και έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτό από το σύνολο των ομάδων που προπονούνται στο ΣΕΦ, θα θέλαμε να σας ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ τα εξής :

1. Η μονομερής αλλαγή του προγράμματος όπως αυτή προτείνεται από τον ΟΠΑΝ ή την ΕΠΣΠ δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην λειτουργία των ομάδων, όπως περιληπτικά σας επισημάναμε και με την επιστολή της επιτροπής γηπέδου.

2. Οι ομάδες συμφωνούν ομόφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η επιτροπή γηπέδου ( η οποία όπως έχει συμφωνηθεί από όλα τα μέρη είναι και η μόνη αρμόδια για τον καταρτισμό του προγράμματος προπονήσεων)και για τον λόγο αυτό οι ομάδες θα ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την επιτροπή και σας έχει κοινοποιηθεί.
3. Οποιοδήποτε αίτημα για τυχόν αλλαγή του προγράμματος θα πρέπει να απευθύνεται στην επιτροπή, η οποία θα το εξετάζει και θα το ικανοποιεί στο μέτρο του δυνατού, χωρίς να δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ομάδων.
4. Τέλος σχετικά με την πρόσκληση της ΕΠΣΠ για συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων μας προκειμένου να οριστικοποιηθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο την ερχόμενη Δευτέρα 13/9/2021, λόγω του εργασίμου της προτεινόμενης ημέρας και ώρας συνάντησης (11πμ !!!) ,όπως αντιλαμβάνεστε είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί. Η συνάντηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη ημέρα μεταξύ των ωρών 6-8μμ.

Με εκτίμηση
Κ. Χαρέας
Εκ μέρους της επιτροπής των ομάδων
που προπονούνται στο ΣΕΦ