Latest News

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πότε έρχονται Μετρό και Τραμ στο λιμάνι


«Το καλοκαίρι του 2022 θα λειτουργεί το Μετρό στον Πειραιά» και «εντός του Οκτωβρίου θα λειτουργήσει δοκιμαστικά το τραμ», στο μεγάλο λιμάνι...  προανήγγειλε ο υφυπουργός ΥποδομώνΓιώργος Καραγιάννης.

«Παραδώσαμε τους τρεις πρώτους σταθμούς αυτής της γραμμής το προηγούμενο καλοκαίρι, το καλοκαίρι του '22 θα παραδώσουμε τους τρεις τελευταίους σταθμούς στον Πειραιά οπότε θα υπάρχει εμπορική λειτουργία οπότε ο καθείς που χρησιμοποιεί και το λιμάνι και ο κάθε Πειραιώτης θα μπορεί να βρίσκεται στο αεροδρόμιο σε περίπου 50 λεπτά», είπε για το μετρό.

Για το τραμ στον Πειραιά ο κ. Καραγιάννης είπε: «Είμαστε σε διαρκή επαφή με τον κ. Μώραλη ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να βάλουμε σε δοκιμαστική λειτουργία και το τραμ ώστε ελπίζουμε ότι εντός του Οκτωβρίου να μπορούν οι Πειραιώτες να εξυπηρετούνται και από το τραμ».

Σημειώνεται ότι τα έργα για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά ξεκίνησαν το 2012 με αρχικό χρονοδιάγραμμα να ολοκληρωθούν το 2017 ενώ για το ΤΡΑΜ άρχισαν το 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα να τελειώσουν το 2015.

Δηλαδή, ήδη καταγράφονται καθυστερήσεις 5 και 6 χρόνια στην υλοποίηση των έργων ΜΕΤΡΟ και Τραμ στον Πειραιά...