Latest News

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος Πειραιά -Σκανδαλώδης εργολαβία 508.000 ευρώ -Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι


«Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πέντε – έξι», έτσι εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή Πειραιά τα «ευεργετικά» γι’ αυτήν νομοθετικά δωράκια της κυβέρνησης και την πανδημία προκειμένου να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις - εργολαβίες...

εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σε μια τέτοια εξόφθαλμα σκανδαλώδης εργολαβία αξίας 508.000 ευρώ προχώρησε η δημοτική αρχή Πειραιά, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (μόνο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης την καταψήφισε), αναθέτοντας την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων για 4 μήνες, σε ιδιωτική εταιρεία.

Χωρίς καμία εφαρμογή της αρχής της οικονομικότητας, χωρίς να αποδεικνύεται από πουθενά ότι αυτή είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση για τον δήμο, η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί ψευδή και ασαφή επιχειρήματα, για να εξυπηρετήσει άλλη μια φορά τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας που πληρώνει το χαράτσι των δημοτικών τελών.

Η δημοτική αρχή Πειραιά προκειμένου να υλοποιήσει ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και εργολαβίες, ενεργοποιεί τους καλοπληρωμένους με υπερωρίες και διορισμένους με δική της απόφαση σε θέσεις ευθύνης να γνωμοδοτήσουν την αδυναμία και ανικανότητα των υπηρεσιών.

Ο δήμος Πειραιά διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και είναι αυτό που κατά καιρούς χρησιμοποιείται για ψεκασμούς συσσωρευμένων απορριμμάτων στους κάδους, φρεατίων, δένδρων κλπ (εργάτες καθαριότητας, αποχέτευσης, πρασίνου), όπως διαθέτει και μηχανήματα ψεκασμού (αχρησιμοποίητα!) που τοποθετούνται σε ημιφορτηγά με δεξαμενή και φυσικά διαθέτει και επόπτη υγείας!!!

Εκτός των παραπάνω που διαθέτει ο δήμος Πειραιά και αποδεικνύουν ότι η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων μπορεί να γίνει με ιδία μέσα του δήμου με σαφώς πολύ χαμηλότερο κόστος, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο δήμος Πειραιά εφαρμόζει καθημερινό πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων (μέσα - έξω) με ειδικά οχήματα και προσωπικό, όπου θα μπορούσε κάλλιστα να πραγματοποιείται και η απολύμανση, παράλληλα με το πλύσιμο, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο χημικό διάλυμα.

Τα 508.000 ευρώ που θα στοιχίσει η απολύμανση των κάδων και θα πάρει ο εργολάβος, η δημοτική αρχή να τα χρησιμοποιήσει για την προμήθεια τουλάχιστον δύο ειδικών οχημάτων για την πλύση – απολύμανση των κάδων (καδοπλυντήρια) ενισχύοντας τα υπάρχοντα οχήματα που είναι και γερασμένα και ταλαιπωρημένα (του 2004).

Δεν δεχόμαστε καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας με οποιοδήποτε περιτύλιγμα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ