Latest News

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Αχαΐα: Δείτε από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Δορυφορικές εικόνες από τους δορυφόρους της NASA, δείχνουν την μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες κοντά στη Ζήρια, Αχαΐας...

Λίγο μετά την εκκίνηση της πυρκαγιάς ο πυκνός καπνός είχε καλύψει μεγάλο μέρος του Κορινθιακού κόλπου καθώς οι δυτικοί άνεμοι που έπνεαν καθ’ύψος μετέφεραν τον καπνό προς τα ανατολικά.

Δορυφορική εικόνα από τον δορυφόρο Suomi NPP της NASA λίγο μετά την εκκίνηση της πυρκαγιάς στη Ζήρια, Αχαΐας το Σάββατο 31/07.

Επίσης, δορυφορικές εκτιμήσεις των δορυφόρων SUOMI NPP και NOAA-20 αποκαλύπτουν τη μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς 3 ώρες περίπου μετά την εκκίνηση της καθώς τόσο η διαθέσιμη καύσιμη ύλη όσο και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούσαν την ταχεία εξάπλωση αυτής.

Η φωτιά στην Αχαΐα έχει κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 20 σπίτια στον οικισμό Ζήρα, ενώ 16 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.