Latest News

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί η Ρωσία αγωνίζεται ως ROC και χωρίς το εθνόσημο

 


Η Ρωσία ανήκει παραδοσιακά στα πλέον επιτυχημένα κράτη, όσον αφορά ...στον αθλητισμό.

Εκτίοντας ποινή τεσσάρων χρόνων από κάθε διεθνή δραστηριότητα, η οποία της επιβλήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντί-Ντόπινγκ (WADA), παρουσιάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την ονομασία και το έμβλημα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Russian Olympic Committee).

Το χρονικό του αποκλεισμού

Λόγος της τιμωρίας, η αναξιοπιστία των δεδομένων από τους ελέγχους που διαβίβασε το εργαστήριο της Μόσχας· με σκοπό την παύση δραστηριότητας του διεφθαρμένου συστήματος ντόπινγκ, που ξέσπασε στη χώρα μεταξύ 2011 και 2015.

Η ευρύτερη θεωρία συνωμοσίας

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Ρωσικού Εργαστηρίου Αντί-Ντόπινγκ, Γκριγκόρι Ροντσενκόφ, «οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στην Ομοσπονδία, πραγματοποίησαν ανταλλαγή δειγμάτων και πλαστογράφηση σημαντικών αρχείων· κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, το 2014. Γινόταν παραποίηση δεδομένων καθημερινά, ήταν μία ασύλληπτη απάτη. Αυτό και μόνο δείχνει πως η χώρα δεν μαθαίνει απολύτως τίποτα από τα λάθη της». Οι δηλώσεις αυτές, οδήγησαν σε περαιτέρω έρευνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της WADA.

Τι ισχύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Υπάρχει απαγόρευση στη χρήση της σημαίας & των εθνικών εμβλημάτων του ρωσικού κράτους, του ύμνου, αλλά και των εμφανίσεων· με το στοιχείο της «ουδετερότητας», να κυριαρχεί στους 335 Ρώσους αθλητές.