Latest News

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Έφυγε από τη ζωή ο επικοινωνιολόγος του Δήμου Πειραιά Βασίλης Τοκάκης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Πέθανε σε ηλικία 44 ετών ο γνωστός επικοινωνιολόγος, Βασίλης Τοκάκης, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου εδώ και... πολλούς μήνες.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε γνωστούς και φίλους αφού δεν έκρυψε ούτε στιγμή το σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά τον άνισο αγώνα που έδινε για να το ξεπεράσει.

Αύριο Πέμπτη, θα γίνει η κηδεία του Βασίλη Τοκάκη, που πέθανε σε ηλικία μόλις 44 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, από το νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας, όπως ανακοίνωσε, ο αδελφός του εκλιπόντα, ο ηθοποιός Θάνος Τοκάκης. 

Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν στέλεχος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και γνωστός σύμβουλος Επικοινωνίας. 

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2015, η υπογραφή του Τοκάκη ήταν καθοριστική για την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη: αν και είχε δηλώσει πως δεν συμφωνεί μαζί του πολιτικά, αποτέλεσε την 50η υπογραφή ώστε να του δώσει το δικαίωμα της υποψηφιότητας.

Διετέλεσε συνεργάτης σε υπουργούς και κατόπιν υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η τελευταία του δουλειά ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. 


Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν γεννημένος το 1977, πατέρας δύο παιδιών, είναι διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από το πλούσιο ακαδημαϊκό του έργο, έχει εργαστεί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Μέχρι που στις 12 Νοεμβρίου 2019, η λαμπρή αυτή πορεία απειλήθηκε να διακοπεί, όταν ο Βασίλης Τοκάκης διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο. Στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά και από την επόμενη μέρα αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία της θεραπείας του, μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αφηγήσεις του έχουν συναρπάσει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους, που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του άντλησαν κουράγιο και πίστη για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της δικής τους ζωής.

Βασίλης Τοκάκης: «Είναι ο φόβος που κάνει τον καρκίνο ταμπού»


Ο Βασίλης Τοκάκης είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγεία του. Είχε γράψει μάλιστα και το βιβλίο «Άνοιξη μυαλού» (Εκδόσεις Key Books) με αφορμή τα όσα βίωσε.


«Ήθελα να εκφράσω και να μοιραστώ συναισθήματα. Ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι ο καρκίνος δεν είναι ταμπού. Ήταν και για μένα το “μακριά από εμάς”, το οποίο είναι τόσο “κοντά σε εμάς” που ήθελα να αισθάνεται ο κόσμος την ανάσα του. Είναι ο φόβος που κάνει τον καρκίνο ταμπού. Έχει μεγάλη μοναξιά» είπε.

Στη συνέχεια μίλησε για τη στήριξη που παίρνει από τη σύζυγό του. «Αν δεν υπήρχε η σύζυγός μου δεν θα μπορούσα να αντιμετωπίσω αυτό τον κυκεώνα των πραγμάτων και των συναισθημάτων. Είχα την τύχη η σύζυγός μου να είναι νευρολόγος και κατάλαβε από τα πρώτα συμπτώματα. Τα παιδιά είναι πραγματικοί συμμαχητές. Συμμετέχουν, γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό, μου δίνει κουράγιο και δύναμη» είπε.


Τι είχε πει ο αδελφός του, Θάνος για την περιπέτειά του

Πρόσφατα σε συνέντευξη του ο αδερφός του Βασίλη Τοκάκη και ηθοποιός, Θάνος Τοκάκης είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας που πέρναγε ο αδερφός του αλλά και για το βιβλίο που έγραφε τις σκέψεις του. Καλεσμένος στην εκπομπή "Αυτός και ο Άλλος" της ΕΡΤ μαζί με τη σύζυγό του Βίκυ Παπαδοπούλου είχε πει:

"Ο Βασίλης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019. Ένας πάρα πολύ δύσκολος καρκίνος" είπε και αναφέρθηκε στο βιβλίο που έγραψε ο αδελφός του με τίτλο «Άνοιξη μυαλού».

«Έχει κάνει χημειοθεραπείες, εγχειρήσεις κι ακόμα παλεύει. Ορμώμενος από την εμπειρία του έκανε τις αναρτήσεις στο facebook, οι οποίες έγιναν αυτό το βιβλίο" υπογράμμισε, τονίζοντας πως "είναι η δύναμη ενός ανθρώπου που παλεύει για το αυτονόητο".

Μώραλης για Τοκάκη: Καλό ταξίδι φίλε, θα είσαι για πάντα στο μυαλό μας


«Έφυγε ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ένας καλός φίλος, ένας στενός συνεργάτης, μα πάνω από όλα, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης και πατέρας», αναφέρει,  μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης για τον Βασίλη Τοκάκη που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 44 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Στο μήνυμά του ο Γιάννης Μώραλης αναφέρει:

«Αξιοπρεπής στη ζωή του, αξιοπρεπής και στην άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, τους τελευταίους 20 μήνες μετά τη διάγνωση.

Η παρακαταθήκη που αφήνει στην αγαπημένη του Ρίτα και στα δυο του παιδιά, τη Δήμητρα και τον Γιώργο σημαντική.

Είμαι βέβαιος ότι είναι περήφανοι.

Είναι αυτές οι στιγμές που ενώ έχεις τόσες σκέψεις και μνήμες στο μυαλό σου, ενώ έχεις τόσα πολλά και έντονα συναισθήματα δυσκολεύεσαι να τα εκφράσεις.

Ίσως να μην είναι και αναγκαίο αυτήν τη στιγμή.

Καλό ταξίδι φίλε και να είσαι βέβαιος ότι θα είσαι για πάντα στο μυαλό, αλλά κυρίως στην καρδιά μας».

Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον θάνατο του Βασίλη Τοκάκη


 Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του γνωστού επικοινωνιολόγου, που ήταν και στο γραφείο Τύπου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος σε ηλικία 44 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή πάλεψε γενναία με την ασθένειά του.

Ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ενώ διετέλεσε Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αφήνει παρακαταθήκη το βιβλίο του «Άνοιξη μυαλού». Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα δίνονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του»

  •    Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Βασίλη...