Latest News

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Υπόθεση Βαλυράκη: Δύο ψαράδες βασικοί ύποπτοι για τον θάνατό του - Κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση

 


Δύο επαγγελματίες ψαράδες από την περιοχή της Ερέτριας θεωρούνται πλέον ύποπτοι για τον θάνατο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, τον ...περασμένο Γενάρη.


Οι δύο τους καλούνται έως τη Δευτέρα σε ανωμοτί κατάθεση από τον εισαγγελέα Χαλκίδας, αφού κατανομάστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα. 

 

Όπως είχε καταθέσει ο μάρτυρας στις αρχές, το φουσκωτό σκάφος του πρώην Υπουργού προσεγγίστηκε από επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος της περιοχής. Οι δυο ψαράδες που επέβαιναν σε αυτό, φέρεται να χτύπησαν τον Σήφη Βαλυράκη με κάποιο κοντάρι. 

 

«Ο ένας εκ των δυο του κατάφερε με δύναμη δυο δυνατά τουλάχιστον χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά (ενν. ο Σήφης Βαλυράκης) έπεσε στη θάλασσα και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, με ταχύτητα απομακρύνθηκε από το σημείο» αναφέρει Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη.



Όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις όπου συμφωνούν και οι δυο ότι έχουμε 15 χτυπήματα, έχουμε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις δηλαδή που δεν προέρχονται από την προπέλα. Και δένουν αυτά τα έγγραφα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα».


Καταγγελίες για ολιγωρία 


Για εσκεμμένη καθυστέρηση και ολιγωρία κάνει λόγο η οικογένεια Βαλυράκη στην υπόθεση που ζητά την ποινική δίωξη των υπόπτων.


«Υπάρχουν δύο μάρτυρες, πως υπάρχει εμπλοκή άλλου, έχει δηλωθεί. Το Λιμεναρχείο όλο το εξάμηνο κάνει έρευνες για να συγκαλύψει, δεν έχει κάνει ούτε ένα μέτρο για να βρεθεί ποιος είναι ο ένοχος» καταγγέλλει μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Παπαθεοδώρου, αδερφός της χήρας Βαλυράκη. 

 

«Ξέραμε από τις 19 Απριλίου ποιοι είναι, έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη και αυτή τη στιγμή μετά από τρεις μήνες για να πέσει στα μαλακά ο εισαγγελέας και οι λιμενάρχες κάνουν το τυπικό, καλούν σε ανωμοτί. Θα έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη, υπάρχουν τα ονόματά τους, υπάρχουν οι μαρτυρίες, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να υπάρξει» προσθέτει ο ίδιος. 

 

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε νεκρός στις την 24 Ιανουαρίου 2021, με την οικογένειά του να κάνει από την πρώτη στιγμή λόγο για εγκληματική ενέργεια.