Latest News

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Δ. Πειραιά: Πάρτε μέτρα προστασίας από τον καύσωνα




Η Δημοτική Αρχή Πειραιά να πάρει εδώ και τώρα όλα τα μέτρα προστασίας από τον επερχόμενο καύσωνα...



Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά», με παρέμβαση της επικεφαλής της Διαμάντως Μανωλάκου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι δημότες, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, αλλά και τα αδέσποτα ζώα, να προστατευθούν από το κύμα του επερχόμενου καύσωνα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Να πολλαπλασιαστούν οι διαθέσιμοι  για το κοινό κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο του Πειραιά, καθώς ο χώρος «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων στα Καμίνια, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων του Πειραιά.

  • Να εξασφαλιστεί ότι όλα τα δημοτικά κτίρια (Δημαρχείο, Παιδικοί Σταθμοί, Αμαξοστάσιο κ.λπ.) έχουν επαρκή κλιματισμό, προκειμένου να προστατευθούν από τον καύσωνα οι εργαζόμενοι του Δήμου, το κοινό, τα παιδιά και τα βρέφη.

  • Να παυθεί το ωράριο των εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους στις 11:30 το πρωί και να υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα συνεργεία καθαριότητας-πρασίνου του Δήμου, να δουλέψουν κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, με ευθύνη των Αντιδημάρχων. Να μην επανεμφανιστεί το φαινόμενο όπως χθες, μέρα-μεσημέρι και ώρα 14:00, να υπάρχει απορριμματοφόρο σε υπηρεσία, κάτω από τον καυτό ήλιο και σε ώρα αιχμής για τον Πειραιά. Να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες.

  • Να ληφθεί μέριμνα για όλα τα αδέσποτα ζώα και να αξιοποιηθούν οι υποδομές του Δήμου.