Latest News

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Ο Λιονέλ Μέσι έμεινε ελεύθερος- Έληξε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα


 Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο έμεινε τυπικά ελεύθερος, καθώς έληξε το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με ...την Μπαρτσελόνα. 

 

Ένα χρόνο μετά την απόπειρα του Αργεντινού να φύγει από τους «Μπλαουγκράνα», το συμβόλαιό του με την ομάδα έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ο Λιονέλ Μέσι πήγε στην Μπαρτσελόνα στα 13 του χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2000 και πλέον είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην ομάδα. 

 

Πάντως, στο στρατόπεδο των «Μπλαουγκράνα» είναι σίγουροι ότι ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ESPN. Η ομάδα ασχολείται με τις τελευταίες λεπτομέρειες- και είναι σε συνεννόηση με τη La Liga για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με το συμβόλαιο- με στόχο να ανακοινωθεί η παραμονή του Μέσι το συντομότερο δυνατό. 

 

Το προηγούμενο συμβόλαιο, το οποίο υπέγραψε ο Μέσι το 2017, ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια. Όμως, τα χρέη της Μπαρτσελόνα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον Αργεντινό ανάλογες απολαβές αυτή τη φορά, σημειώνει το ESPN. 

 

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι ο Μέσι θέλει να μείνει, αλλά κάλεσε τον αρχηγό της ομάδας να υπογράψει το συντομότερο δυνατό. «Θα ήθελα να μας πει το “ναι” όσο μπορεί συντομότερα, αυτό θα μας βοηθούσε με πολλούς τρόπους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, του είμαι ευγνώμων γιατί δείχνει προθυμία να μείνει», είπε στη La Vanguardia.

 

Το συμβόλαιο του Μέσι είναι η βασική προτεραιότητα του Λαπόρτα και διαπραγματεύεται απευθείας με τον πατέρα και εκπρόσωπο του Αργεντινού, δήλωσε ο Ισπανός αθλητικογράφος Γκιγέμ Μπαλάγκ. 

 

«Για να τον κρατήσει ο σύλλογος θα πρέπει να μειώσει τις απολαβές του κατά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, για να να πληροί τους όρους της La Liga για το Financial Fair Play», σημείωσε ο δημοσιογράφος σε δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα. «Ο Μέσι ξέρει για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, αλλά έως τώρα δεν έχει διαπραγματευτεί μαζί τους, περιμένοντας να ακούσει πρώτα την προσφορά της Μπαρτσελόνα», συμπλήρωσε. 

 

Με πληροφορίες από BBC, ESPN