Latest News

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Η Γαρυφαλλιά υποψιαζόταν ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της – Σήμερα η κηδεία της

 


Σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας, όπου και κατάγεται, θα γίνει η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς η οποία δολοφονήθηκε από τον 30χρονο... στην Φολέγανδρο.

Η χθεσινή ομολογία του 30χρονου άνδρα συνεχίζει να προκαλεί σοκ καθώς λίγο-πολύ ισχυρίστηκε ότι η αιτία του τσακωμού του ζευγαριού, ο οποίος οδήγησε στην δολοφονία της κοπέλας, ήταν ότι πήραν λάθος δρόμο. 

Το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε μια τοποθεσία του νησιού αλλά έχασαν τον δρόμο.

Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που οδήγησε στην δολοφονία της.

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Επιθετικός αρχικά ο 30χρονος - Πώς πείστηκε να παραδοθεί


Δύσκολη χαρακτήρισε την αρχική επικοινωνία των αστυνομικών με τον 30χρονο η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Άννα Ευθυμίου. 


Η ίδια παραδέχτηκε πως κατά τη σύλληψή του ο καθ'ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, ήταν επιθετικός. 

 

«Ήταν επιθετικός αρχικά, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας, και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. 

 

Υπενθυμίζεται πως, όταν εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο 30χρονος πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και απειλούσε να αυτοκτονήσει, αρνούμενος να παραδοθεί και φωνάζοντας «ήταν η κακιά η ώρα». 

 

Όπως υποστήριξε αργότερα, ενώ βρίσκονταν καθ'οδόν, διαπληκτίστηκαν και ο 30χρονος έριξε το αυτοκίνητο σε κατηφορική βραχώδη περιοχή. Στη συνέχεια, κι ενώ η 26χρονη είχε βγει έξω από το αυτοκίνητο, την έσπρωξε, πέφτοντας στα βράχια και μετά στο νερό όπου και κατέληξε από πνιγμό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής. 

 

Στα ίχνη του η αστυνομία βρέθηκε μετά την ενημέρωση από γυναίκα της περιοχής που είχε δει το νεαρό να περιφέρεται. 

Κούγιας: Η Γαρυφαλλιά είχε υποψίες ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος και φίλος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς Αλέξης Κούγιας,  είπε ότι η μητέρα της κοπέλας , του εκμυστηρεύτηκε τις υποψίες που είχε η κόρη της ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της.

«Η επαφή της κοπέλας με τον συγκεκριμένο νεαρό ήταν τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου. Οι γονείς της δεν τον είχαν δει αλλά πληροφορίες για την προσώπικότητά του είχαν μόνο από την κόρη τους. Ο πατέρας του 30χρονου είναι δάσκαλος στο επάγγελμα και η μητέρα νηπιαγωγός ενώ ο νεαρός είχε σπουδάσει πληροφορική. Αυτός είναι και ο λόγος που άφησαν το παιδί τους να πάει για πρώτη φορά διακοπές με τον φίλο της γιατί πίστεψαν ότι ο νεαρός είναι από καλή οικογένεια», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η κόρη της είχε μια ανησυχία. Είχε ρωτήσει τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο κι αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας. Μετά από μια έρευνα που έκανε η μητέρα της διαπίστωσε και της απάντησε ότι αυτό είναι εφικτό», πρόσθεσε.