Latest News

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΕΕΤΤ: Διαγραφή 21 ιστοτόπων ηλεκτρονικών καταστημάτων λόγω παράνομης εμπορίας

 


Εικοσι μία ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών θα διαγραφούν από την ...Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

 

Την λίστα με τους ιστοτόπους, που για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί δημοσίως, υπέδειξε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς – ΔΙ.Μ.Ε.Α.  σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της ΔΙ.Μ.Ε.Α, η ΕΕΤΤ «υποχρεούται να τους διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα, καταργώντας την όποια μελλοντική χρήση της διαγραφείσας διεύθυνσης ιστοσελίδας (url), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης του εθνικού δικαίου».

 

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) αποτελεί έναν ενοποιημένο ελεγκτικό μηχανισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Στο πεδίο εφαρμογής του, εντάσσεται η προστασία της εσωτερικής αγοράς, η οποία συνίσταται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, στην προστασία του καταναλωτή από επικίνδυνα παράνομα αγαθά και υπηρεσίες που διακινούνται και προσφέρονται στο εσωτερικό της χώρας, στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, μέσω της καταπολέμησης των παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας, στη δημιουργία υπεραξίας των εμπορικών σημάτων, στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.