Latest News

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

«Χάρι και Μέγκαν δεν ρώτησαν τη Βασίλισσα για το Λίλιμπετ»- Γιατί το όνομα σημαίνει τόσα πολλά

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ρωτήθηκε από τους πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για το όνομα της κόρης τους, Λίλιμπετ...

δήλωσε πηγή του Παλατιού.

 

Λίλιμπετ είναι το παρατσούκλι της Βασίλισσας στην οικογένεια από τότε που ήταν παιδί. 

 

Πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού είπε στο BBC πως ο Χάρι είχε μιλήσει με την γιαγιά του πριν την γέννηση της κόρης του και «θα είχε αναφέρει το όνομα». Ωστόσο πηγή του Παλατιού είπε πως δεν συνέβη έτσι, και πως η Βασίλισσα δεν «ρωτήθηκε ποτέ» για την χρήση του. 

 

Η σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι και την βασιλική οικογένεια απασχολεί συχνά τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες. 

 

Νωρίτερα φέτος, ενώ Μέγκαν και Χάρι περίμεναν τον ερχομό της κόρης τους, εξαπέλυσαν διάφορες κατηγορίες απέναντι στην βασιλική οικογένεια, προχωρώντας επίσης σε ισχυρισμούς περί ρατσισμού, στη διάρκεια της αποκαλυπτικής συνέντευξης με την Όπρα Γουίνφρεϊ.

 

Αν και ο Χάρι έκανε λόγο για δυσκολίες στην σχέση με τον πατέρα του, είπε ότι είχε «μια πραγματικά καλή σχέση» με την Βασίλισσα και πως μιλούν τακτικά μέσω βιντεοκλήσης. 

 

Το σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ανακοίνωσε πως η Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια. 

 

Το όνομα «Λίλιμπετ» έχει βαριά ιστορία για την βασίλισσα Ελισάβετ. Ξεκίνησαν να την φωνάζουν έτσι όταν ήταν ακόμη νήπιο και δεν μπορούσε να προφέρει κανονικά το όνομά της. Ο παππούς της, Βασιλιάς Γεώργιος Ε', την φώναζε τρυφερά Λίλιμπετ, μιμούμενος την προσπάθειά της να πει το όνομα και έκτοτε της «κόλλησε» και άρχισαν να το χρησιμοποιούν κι άλλοι στενοί συγγενείς. 

 

Επίσης υπέγραψε ως Λίλιμπετ στο στεφάνι της κηδείας ενός από τους στενότερους φίλους της, Earl Mountbatten, ενώ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, την φώναζε έτσι. 

 

Μετά την γέννηση της Λίλιμπετ, όλοι συμπέραναν πως Χάρι και Μέγκαν είχαν μιλήσει από πριν στη Βασίλισσα για όνομα του παιδιού, με διάφορα δημοσιεύματα, που επικαλούνταν φίλους του ζευγαριού, να λένε ότι ο 36χρονος πρίγκιπας είχε ζητήσει σχετική άδεια από την γιαγιά του.

 

Οι Times μετέδωσαν επίσης πως η Βασίλισσα είχε ενημερωθεί από τον εγγονό της για το όνομα, ενώ πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού είπε επίσης στο BBC ότι ο Χάρι είχε μιλήσει με την Ελισάβετ πριν την γέννα- ισχυρισμούς που διέψευσε το Παλάτι. 

 

Η Λίλιμπετ είναι το 11ο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ και μικρότερη αδερφή του Άρτσι, που είναι δυο ετών. Το μεσαίο της όνομα, Νταϊάνα, είναι φόρος τιμής στην μητέρα του πρίγκιπα Χάρι. Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, έχει επίσης το όνομα Νταϊάνα αλλά και Ελίζαμπεθ.