Latest News

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Πρώην φαντάρος καταγγέλλει ότι βιάστηκε «κατ' εντολήν» λοχαγού στο Μεγάλο Πεύκο

 


Πρώην στρατιώτης καταγγέλλει πως βιάστηκε όσο βρισκόταν στον στρατό... 

 

Ο 32χρονος άνδρας που έχει υποβάλει μήνυση, καταγγέλλει πως πριν από δέκα χρόνια, βιάστηκε κατ' εντολή λοχαγού στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο

 

Όπως υποστηρίζει, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του, ο δεύτερος έδωσε εντολή να μεταφερθεί στο ιατρείο και εκεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ναρκώθηκε και βιάστηκε από άλλους στρατιώτες. Στη μήνυση που έχει κατατεθεί ο νέος άνδρας, καταγγέλλει τον λοχαγό ως ηθικό αυτουργό του βιασμού του και τρεις πρώην φαντάρους για φυσική αυτουργία και συμμετοχή στον βιασμό. 

 

Παράλληλα καταγγέλλει δύο στρατιωτικούς ιατρούς, ψυχολόγους, πως δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν τον βιασμό του. 

 

Η μήνυση έγινε τον περασμένο Μάρτιο


Η στρατιωτική Δικαιοσύνη ερευνά το περιστατικό

 

Ο μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3, δηλώνοντας ότι τα άτομα στα οποία αναφέρεται, δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

 

«Μετά από ύβρεις προς αυτόν, μετά από προσβολές που δέχθηκα, απάντησα με ύβρεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», ανέφερε ο άνδρας σημειώνοντας ότι «σημαντικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες όταν παραδέχθηκε ο ίδιος την ηθική αυτουργία».