Latest News

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Άνοιξαν οι ουρανοί και μετατράπηκαν σε ποτάμια οι δρόμοι - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμύρες


Μια καλοκαιρινή μπόρα πλήττει, αυτήν την ώρα, τον Πειραιά που είναι ανοχύρωτη πόλη απέναντι...

στις πλημμύρες.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακά  προβλήματα στους δρόμους γύρω από το μεγάλο λιμάνι, ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες καθώς λόγω της καλοκαιρινής νεροποντής η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία σε αρκετούς δρόμους του δήμου Πειραιά, όπου η κίνηση ήταν αυξημένη λόγω της 24ωρης απεργίας για εργασιακό.

Ο εφιάλτης των πλημμυρών 
Τα νερά της βροχής επαναφέρουν τον εφιάλτη των πλημμυρών σε υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ έχουν μετατρέψει σε ποτάμια αρκετούς δρόμους στο κέντρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. 

Άλλωστε, οι μνήμες είναι νωπές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2014 σε περιοχές, όπως την Παλαιά Κοκκινιά, τα Καμίνια, αλλά και το λιμάνι του Πειραιά. 






Από τότε δεν έχει γίνει επί της ουσίας κανένα έργο για την αντιπλημμυρική προστασία, πέρα από κάποιες συσκέψεις του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και συναρμοδίων φορέων και εξαγγελίες περί μελετών και έργων που έχουν μείνει στα συρτάρια.


Τα πιο επικίνδυνα σημεία για πλημμύρες εντοπίζονται γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, την Παλαιά Κοκκινιά, τα Καμίνια, αλλά και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα νερά της βροχής παρασύρουν τα χώματα σκουπίδια από κάδους αλλά και κομμένα κλαδιά δέντρων που δεν έχουν κλαδευτεί, με αποτέλεσμα να βουλώνουν τα φρεάτια.  

 
Έτσι, κάθε φορά που βρέχει οι κάτοικοι αγωνιούν για πλημμύρες και "δεν φταίει ο κακός μας καιρός", όταν τα ορμητικά νερά σχηματίζουν "ποτάμια" στους δρόμους και πλημμυρίζουν υπόγεια σπίτια και καταστήματα...