Latest News

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Δήμος Πειραιά: Απλήρωτες εδώ και δύο χρόνια δεδουλευμένες υπερωρίες εργαζομένων!

 


Απλήρωτες εδώ και δύο χρόνια δεδουλευμένες υπερωρίες εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά...


Η δημοτική αρχή Πειραιά, δεν συνομολόγησε ούτε αποδέχθηκε την αγωγή των εργαζομένων για τις δεδουλευμένες απλήρωτες υπερωρίες τους. 

Αυτό καταγγέλλει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, το οποίο σε ανακοίνωση τουκαι σημειώνει:

"Σημείο των καιρών και αδιάρρηκτα συνδεμένο με το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα που έχει καταθέσει στη βουλή η κυβέρνηση, είναι οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να διεκδικούν δικαστικά από την εργοδοσία, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμος Πειραιά, τις απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες τους.

Η δημοτική αρχή Πειραιά όχι μόνο εδώ και δύο χρόνια δεν βρήκε τον τρόπο να πληρώσει τις υπερωρίες τριών μηνών του 2019 των εργαζομένων, όπως είχε δεσμευτεί για να λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς δεν είχε ούτε το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να πάρει απόφαση προκειμένου ο δήμος να συνομολογήσει και να αποδεχτεί την αγωγή των εργαζομένων που εκδικάστηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στο ειρηνοδικείο Πειραιά.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών δεν κάλυψε μόνο όλα τα δικαστικά έξοδα προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην επιβαρυνθούν οικονομικά, αλλά παρέστη και ως μάρτυρας στο ειρηνοδικείο Πειραιά,  καταθέτοντας τα πραγματικά γεγονότα και το πως ανάγκασε η δημοτική αρχή να διεκδικούν δικαστικά οι εργαζόμενοι τα αυτονόητα.

Σε αναμονή της απόφασης του Ειρηνοδικείου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά ήταν που ο δήμος άφησε απλήρωτες υπερωρίες σε εργαζόμενους, αλλά ούτε και η τελευταία. Πρόσφατα άφησε απλήρωτες τις δεδουλευμένες υπερωρίες των συμβασιούχων με την δέσμευση ότι θα γίνει αναπλήρωση τους επόμενους μήνες. Την πορεία τέτοιων δεσμεύσεων όμως την έχουν μάθει καλά οι εργαζόμενοι. Το Σωματείο παρακολουθεί την εξέλιξη και θα παρέμβει ανάλογα.

Στις γελοιότητες της ανακοίνωσης του «Συλλόγου» που αποφεύγει και πάλι επιμελώς να μιλήσει για την «ταμπακιέρα», δεν θα απαντήσουμε. Την έχουν κρίνει ήδη τα μέλη τους. Ό,τι θέλουμε να πούμε στην δημοτική αρχή Πειραιά το στέλνουμε εγγράφως και ενυπόγραφα. Δεν χρειαζόμαστε το Γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής, ρόλο που έχει  αναλάβει με επιτυχία ο «Σύλλογος». Γνωρίζουν εξάλλου οι εργαζόμενοι του δήμου Πειραιά ποιο Σωματείο με συνεχής ανακοινώσεις του ζητούσε, από την αρχή της πανδημίας, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και συχνές απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και στα οχήματα. Καμία έκπληξη δεν μας κάνει το γεγονός ότι ο «Σύλλογος» χαιρετίζει σε ανακοίνωση του άλλη μια ανάθεση εργασίας του δήμου, σε ιδιώτες. Αυτό κάνει πάντα σε τέτοιες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε τα μέλη του «Συλλόγου» είναι αυτά που εισηγούνται «αδυναμία της υπηρεσίας» και την ανάθεση σε ιδιώτη, όπως εισηγήθηκαν πρόσφατα και αποφάσισε η οικονομική επιτροπή, την πλύση και απολύμανση των κάδων της Α’ και Β’ δημοτικής κοινότητας λόγω covid (οι άλλες δημοτικές κοινότητες δεν έχουν ανάγκη) αντί του ποσού των 250.000 ευρώ. Ποσό με το οποίο θα μπορούσε ο δήμος να αγοράσει 2 οχήματα πλύσης και απολύμανσης κάδων απορριμμάτων και να καλύψει μαζί με τα υπάρχοντα οχήματα τις ανάγκες του. Γι’ αυτό ο πρόεδρος του «Συλλόγου» και προϊστάμενος καθαριότητας έχει να πει κάτι;

Στις 16 Ιούνη βγαίνουμε ξανά στους δρόμους ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που μας θέλει σκλάβους του 21ου αιώνα, με εργασία λάστιχο και ζωή λάστιχο".