Latest News

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Απεργία ΜΜΜ: Χειρόφρενο σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό και τρόλεϊ - Πώς θα κινηθούν σήμερα

 


Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα Πέμπτη τα ΜΜΜ στην Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που ...έχουν εξαγγείλει το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ για την εργατική πρωτομαγιά.

 

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου θα ακινητοποιηθούν για 24 ώρες το Μετρό (γραμμές 2 & 3) και η γραμμή του ΗΣΑΠ. Επίσης χειρόφρενο θα τραβήξουν για 24 ώρες τα τρόλεϊ και το τραμ. Στον Προαστιακό, θα διακοπεί η κυκλοφορία των δρομολογίων μεταξύ 10:00 – 13:00 λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

 

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 10:00 στο Σύνταγμα με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο». Από την πλευρά τους, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαθμώνος με σύνθημα «ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ώρου».

 

«Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ συμπληρώνοντας πως «επιχειρούν να καταργήσουν εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες». 

 

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

 

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 

 

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.