Latest News

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ηρωας φύλακας έμεινε ψύχραιμος ενώ δεχόταν σφαίρες, κυνήγησε τους επίδοξους ληστές! [βίντεο]

 


Την ψυχραιμία με την οποία ένας φύλακας στη Νότια Αφρική αντιμετώπισε την ένοπλη επίθεση από συμμορία ληστών που έβαλε στόχο το όχημά του... πριν αλλάξει τους όρους του «παιχνιδιού» και τους καταδιώξει ο ίδιος, κατέγραψε κάμερα.

Ο πρώην ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας, Λέο Πρίνσλο, 48 ετών, συνόδευε ένα φορτίο υψηλής αξίας με ένα θωρακισμένο Toyota Land Cruiser χωρίς διακριτικά όταν έπεσε σε ενέδρα ενόπλων. Σε βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου αρχικά ακούγονται τουλάχιστον 12 βολές καθώς ένα αυτοκίνητο πλησιάζει το όχημα στον αυτοκινητόδρομο N4 στην πρωτεύουσα Πρετόρια, ανοίγοντας πυρ και καταστρέφοντας το αλεξίσφαιρο παράθυρο.

Κατά έναν απίστευτο τρόπο, ο Λέο ο οποίος ήταν με τη μονάδα ειδικών δυνάμεων της Νοτιοαφρικανικής Υπηρεσίας για 12 χρόνια και διδάσκει τις στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις, διατήρησε την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Είπε στον συνάδελφό του να βγάλει το αυτόματο όπλο και αρχίζει να επιταχύνει ενώ η συμμορία τον καταδιώκει.

Το άλλο αυτοκίνητο γεμάτο με ένοπλους στη συνέχεια προσπαθεί να εξαπολύσει επίθεση από την άλλη πλευρά και πυροβολεί τουλάχιστον 13 φορές στο όχημα. Στη συνέχεια προσπαθούν να τον αναγκάσουν να σταματήσει και πυροβολούν στο παρμπρίζ, ο φύλακας όμως είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει.

Φίλος του φύλακα είπε για την απόφασή του να αντιμετωπίσει του επίδοξους ληστές: «Δεν άντεχε απλά να κάθεται και αποφάσισε να αντιμετωπίσει του ένοπλους ληστές και δεν θα θα το έβαζε κάτω χωρίς μάχη. Είναι άσος στο σημάδι και ήθελε να ανταποδώσει. Όταν είδαν τον Λέο να βγαίνει με το αυτόματο τουφέκι του και ένα γιλέκο αλεξίσφαιρο και να γονατίζει για να σκοτώσει, αποφάσισαν ότι ήταν αρκετά και τα παράτησαν και τα δύο αυτοκίνητα διέφυγαν. Μπορείς να δεις από την κάμερα στο ταμπλό ότι από την αρχή μέχρι το τέλος δεν δείχνει να εκπλήσσεται αλλά γνωρίζει συνεχώς πού βρίσκονται και δεν δειλιάζει όταν του ανοίγουν πυρ και κάνει τη δουλειά του τέλεια».

«Δεν μπορώ να πω πολλά καθώς διεξάγεται έρευνα, αλλά εγώ και ο συνάδελφός μου κάναμε ό, τι αναμενόταν από εμάς. Έπρεπε να μας βγάλουν έξω για να πάρουν το φορτηγό όχημα. Αλλά δεν υπήρχε τρόπος να το αφήσω να συμβεί και δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να επιστρέψω τα πυρά», είπε από την πλευρά του ο φύλακας.