Latest News

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Self test: Υποχρεωτικά και σε άλλους κλάδους - Ποιοι εργαζόμενοι είναι οι «επόμενοι»

 


Τη «συνταγή» με την υποχρεωτική διεξαγωγή self test που εφαρμόστηκε στα Λύκεια ...φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

 

Ακόμα και εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο, αναμένεται να ανακοινωθεί η χρήση των self tests για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τους εργαζόμενους σε delivery, στους οδηγούς λεωφορείων αλλά και στα σούπερ μάρκετ.

 

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εφαρμόσει και στις παραπάνω κατηγορίες την ίδια τακτική με τα Λύκεια: να είναι δηλαδή η επίδειξη αρνητικού τεστ «υποχρεωτική» για τη δουλειά. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμα, πόσο συχνά θα γίνονται τα self test για τις συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

 

Το Μαξίμου θεωρεί τα υποχρεωτικά self test ως πιθανή, βοηθητική λύση και για μερική έξοδο στις γιορτές του Πάσχα, με αυστηρούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στα διόδια.

 

Με το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, το self test αναμένεται να γίνει εβδομαδιαία τακτική ως τις αρχές καλοκαιριού, καθώς παρόμοιο μοντέλο αναμένεται να εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία και την εστίαση μέχρι να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» μέσω του εμβολιασμού.