Latest News

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Αλαλούμ στη Σαντορίνη: Μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο επειδή δεν έβρισκαν self test!

 


Πρόβλημα προέκυψε στη Σαντορίνη με τα self test, με αποτέλεσμα μαθητές που δεν τα έβρισκαν στα φαρμακεία να μην μπορέσουν να πάνε ...στο σχολείο.

 

Η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να μπουν στο σχολείο τους. «Χθες, σε σύνολο 312 μαθητών του Λυκείου, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα 70 μαθητές, εκ των οποίων επιβεβαιωμένα οι 60 δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα self test», δήλωσε ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής του Λυκείου Θήρας.

 

«Υπήρξε κακός προγραμματισμός στη διανομή των self test. Προφανώς δεν ευθύνονται οι φαρμακοποιοί, πήγαν οι άνθρωποι να τα αγοράσουν και αντί να πάρουν ένα πήραν περισσότερα, με αποτέλεσμα οι επόμενοι να μην βρίσκουν. Δεν έπρεπε να δοθούν απευθείας όλα τα self test που προβλέπονται, αλλά να δοθεί το τεστ για μία ημέρα, μέχρι να έρθει η επόμενη παρτίδα», εξήγησε ο κ. Καραμολέγκος.

 

Ο διευθυντής του Λυκείου Θήρας σημείωσε ότι πληροφορήθηκε πως εστάλη η νέα παρτίδα, οπότε εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα.

 

Όσο για τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο, δεν ήταν εφικτό να παρακολουθήσουν το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης. Ο κ. Καραμολέγκος εξήγησε ότι δεν διαθέτουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα τον τεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να μπορεί ένας μαθητής να παρακολουθεί από το σπίτι του το μάθημα που γίνεται μέσα στην τάξη.



Πάντως διευκρίνισε ότι δεν θα μετρήσουν οι απουσίες που προκλήθηκαν λόγω της έλλειψης των 
self test.