Latest News

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Lockdown: Μετά το Πάσχα η εστίαση - Τα 2 σενάρια για μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

 


Εντείνονται τα σενάρια για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και το άνοιγμα... της εστίασης.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημείωσε πως η συγκεκριμένη συζήτηση «δεν είναι της παρούσης» ενώ για την εστίαση ξεκαθάρισε πως ενδεχόμενο ανοίγματος θα εξεταστεί μετά το Πάσχα.

 

Είναι ενδεικτικό ότι για το θέμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο Star ότι για την περίοδο του Πάσχα θα αναμένει την εισήγηση των ειδικών λοιμωξιολόγων.

 

 

Είναι φανερό ότι οι Αρχές περιμένουν να δουν την πορεία του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα, καθώς ακόμα τα κρούσματα κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα βασικότερα ενδεχόμενα τα οποία φαίνεται πως υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την ώρα. Το ένα προβλέπει να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9. Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

 

Την ίδια ώρα όπως υπογράμμισε η κυρία Πελώνη, η κυβέρνηση ρίχνει πλέον το βάρος στους εμβολιασμούς, καθώς εκτός του ότι είναι απαραίτητοι για την υγεία των πολιτών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της εστίασης και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων.

 

« Η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο» τόνισε.