Latest News

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Διπλή εισαγγελική έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη: Στοιχεία για τις πληρωμές μέσω του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

 


Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη...

 

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σειράς δημοσιευμάτων. Εκτός από τον οικονομικό εισαγγελέα, παρενέβη και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης διενεργεί έρευνα το τελευταίο τριήμερο για τη διακρίβωση απάτης από τον παρουσιαστή στο πρόγραμμα «Συνεργασία», ενώ παράλληλα διερευνά το σύνολο των φορολογικών του θεμάτων.

 

Λίγο νωρίτερα, διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία τα στοιχεία για την εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη.


Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται «και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

 

Τι ποσά καταβλήθηκαν στον Φουρθιώτη

 

Το πρωί, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε, ουσιαστικά, το ποσό που έχει πάρει ήδη, ο τηλεπαρουσιαστής. «Νομίζω ότι πήρε τρεις μήνες ποσά και αυτό αφορά στην διερεύνηση από τον οικονομικό εισαγγελέα και φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Τον Οκτώβριο το ποσό ήταν 70.000 ή 80.000 ευρώ για τον οποίο δεν πληρώθηκε».

 

Για το πώς θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, αρμόδια είναι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα. «Είναι δρομολογημένες οι διαδικασίες με τον οικονομικό εισαγγελέα αλλά αυτά έχουν μία χρονοβόρο διαδικασία» πρόσθεσε.

 

Στο ΣτΕ για τα μέτρα ασφαλείας

 

Ο τηλεπαρουσιαστής μέσω των δικηγόρων του χθες προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να «ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 31/3/2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του».

 

«Η ιστορία διαδραματίζεται από τον μήνα Δεκέμβριο» είπε μιλώντας στον Open, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο θέμα του Μένιου Φουρθιώτη. Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος ενώ ανέφερε ότι το θέμα το είχε πει και στη Βουλή απλά δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη έκταση.

 

«Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο (τον παρουσιαστή) στην τηλεοπτική του εκπομπή» συνέχισε ο πρώην υπουργός. «Όχι μία αλλά πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε έρθει στο υπουργείο με απαράδεκτο τρόπο», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι είχε εκφοβίσει υπαλλήλους του υπουργείου.

 

«Όταν σε μία χρονική στιγμή τον απέβαλαν οι αστυνομικοί από το υπουργείο, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του και είχε πρώτο θέμα ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με έβγαλε και βιαιοπράγησε εναντίον μου μέσα στο υπουργείο Εργασίας. «Δεν βγάζει άκρη τόσο εύκολα όταν κάποιος κρατάει μία κάμερα και έχει τη δυνατότητα (να το κάνει) σε μία περίοδο που δεν ασχολείται κανένας (...) Πέρασε κάθε κόκκινη γραμμή (ο τηλεπαρουσιαστής)».