Latest News

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

"Πονοκέφαλος" στην κυβέρνηση για τα κορωνοπάρτι, σύσκεψη στο Μαξίμου - Μετά τις 10 Μαΐου το άνοιγμα της εστίασης

 


Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για τα κορωνοπάρτι στις πλατείες της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ παράλληλα το σενάριο για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων φαίνεται το Πάσχα ...να απομακρύνεται.

 

Το θέμα των υπαίθριων κορωνοπάρτι, που οργανώνονται σε πολλές πλατείες της Αθήνας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων χωρίς μέτρα προστασίας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα απασχολήσει σήμερα κατά τον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο μεγάλος συγχρωτισμός θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια ελέγχου  της πανδημίας ενώ τα τμήματα της κοινωνίας που τηρούν τα μέτρα και έχουν κουραστεί από το πολύμηνο lockdown αντιδρούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην προσπάθεια αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων αναμένεται να γίνουν και σε άλλα σημεία παρόμοιες επιχειρήσεις με εκείνη στην πλατεία Βαρνάβα, όπου η περιοχή αποκλείστηκε από νωρίς ώστε να αποτραπεί το πάρτι, ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές. 

 

Σχετικά με σενάρια για άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, κυβερνητικές πηγές αποκλείουν ότι έχει συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο προγραμματισμός προβλέπει άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, ενώ την ίδια ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και τα σχολεία. Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να διακινδυνεύσει μια ξαφνική έξαρση της πανδημίας που θα ακυρώσει την επαναλειτουργία των σχολείων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

 

Ως εκ τούτου και το σενάριο για απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων απομακρύνεται καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και η  πίεση στο ΕΣΥ εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο δεκαπενθήμερο.