Latest News

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

 


Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away... ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι επαναλειτουργούν από Δευτέρα και οι σχολές οδηγών.

Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

-Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.

-Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές

-Διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

«Φρένο» στα εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση να μην ανοίξουν ούτε τα εμπορικά κέντρα, αλλά και ούτε τα κέντρα αισθητικής. Η συζήτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων έμεινε στον «αέρα».

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο». Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο «κόκκινο»), κατεβαίνουν – εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα:

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου,

– η Λέρος,

– οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος

– ο δήμος Λοκρών,

– οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.