Latest News

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

"Στην εντατική" το νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά - Πάνω από 40 τα κρούσματα – 11 είναι εμβολιασμένοι!

 


"Στην εντατική" φαίνεται να βρίσκεται το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά μετά τον εντοπισμό διασποράς σε ιατρο νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς που ...διαγνώστηκαν θετικοί με κορωνοϊό.

 "Έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και πάνε προς τα 30, σε όλες τις ειδικότητες και έχουμε και 12 ασθενείς” δήλωσε  ο Θωμάς Κατσικάρος πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου “Μεταξά” στον Πειραιά επισημαίνοντας ότι αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η διασπορα ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς. Φέρνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Κατσικάρος είπε ότι “έγινε χειρουργείο σε ασθενή με τεστ αρνητικό. Στη πορεία βγήκε θετικός και δυο νοσηλεύτριες μετά τον έλεγχο βγήκαν θετικές ενώ ήταν εμβολιασμένες”.

Ακόμη και το αρνητικό τεστ δεν διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, πρόσθεσε. Ωστόσο τόνισε ότι οι ασθενείς και οι συνοδοί υποβάλλονται σε τεστ, ενώ το τελευταίο διάστημα περιορίστηκαν και οι συνοδοί.

Για τις καταγγελίες ότι κάποιοι από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνήθηκαν να εμβολιαστούν είπε ότι «υπάρχει μια πιθανότητα, όπως υπάρχει μια πιθανότητα αυτοί που εμβολιάστηκαν να χαλαρώνουν τα μέτρα».

Από τα κρούσματα που έχουμε, σημείωσε, οι 11 είναι εμβολιασμένοι (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) και με τη δεύτερη δόση.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Χαράλαμπο Τουμπέκη, 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ και 9 καρκινοπαθείς ασθενείς νοσούν με κορωνοϊό. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες, κάνουν λόγο για περισσότερους ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον ιό.


 Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι συνολικά 180, με την ανησυχία να είναι έκδηλη, καθώς πρόκειται για ασθενείς με πολύ βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Πολύ απλά, αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι καρκινοπαθείς και όπως είναι εύκολα αντιληπτό αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρούς κινδύνους.


Ο Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ, μίλησε  για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί περίπου το 55%, ενώ έχουν δρομολογηθεί και 70 περίπου άτομα που αναμένουν να εμβολιαστούν.

 

Σημείωσε, ωστόσο ότι τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους. Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το αιματολογικό και το ογκολογικό τμήμα δεν έκαναν εισαγωγές, ενώ εδώ και δύο ημέρες δεν πραγματοποιούνται χειρουργεία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού στο νοσοκομείο, εκτός από χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία έκλεισαν η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική. Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο νοσοκομείο έχουν βρεθεί επίσης θετικοί και 20 ασθενείς. Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι, πέραν της αιματολογικής και ογκολογικής κλινικής αλλά και των χειρουργείων, λόγω της διασποράς του ιού στο νοσοκομείο έκλεισαν επίσης και τα εξωτερικά ιατρεία. Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλει την διενέργεια τακτικών τεστ σε προσωπικό και ασθενείς. Επίσης, οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

"Νοσεί" το νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά: Θετικοί στον κορωνοϊό 24 εργαζόμενοι - Διασπορά σε ασθενείς