Latest News

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

"Νοσεί" το νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά: Θετικοί στον κορωνοϊό 24 εργαζόμενοι - Διασπορά σε ασθενείς


Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 24 μέλη του ιατρο νοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό σ
το αντικαρκινικό  "Μεταξά" του Πειραιά.. τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς που κινδυνεύει η ζωή τους καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί θετικοί πάνω από 20 άτομα, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση προκειμένου να εντοπιστεί ο ασθενής "μηδέν".

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κλείσει η αιματολογική κλινική, ενώ οι ασθενείς έχουν μεταφερεθεί στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

Πάντως, μεγάλο ζήτημα προκύπτει από το γεγονός του εμβολιασμού ή μη των υγειονομικών, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν όλοι εμβολιαστεί κατά της Covid-19, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για το πρόγραμμα εμβολιασμού, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του ογκολογικού νοσοκομείου του Πειραιά.

Σήμα κινδύνου από τους εργαζόμενους στο "Μεταξά"

"Το νοσοκομείο εκκενώθηκε από τους ογκολογικούς ασθενείς που περιμένουν για θεραπείες και χειρουργεία" λένε οι εργαζόμενοι, ενώ στη Γενική τους Συνέλευση ανέφεραν:
«Άνοιξαν τα 5 κρεβάτια της ΜΑΦ ως κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς την παρουσία του απαραίτητου ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
Ο 6ος όροφος έχει μετατραπεί σε κλινική covid μέσα σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο χωρίς τους απαραίτητους γιατρούς και νοσηλευτές για να περιθάλψουν τους ασθενείς αυτούς».
Ακόμα αναφέρουν ότι έχει γίνει «αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, των απογευματινών ιατρείων, των μικρών χειρουργείων και των αιμοληψιών, αναβολή όλων των σημερινών χειρουργείων, αναστολή των εισαγωγών στον 7ο όροφο του Παθολογικού Τμήματος και στον 3ο όροφο του Αιματολογικού Τμήματος, ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα υποστηρικτικά τμήματα του νοσοκομείου, καθαριότητα, διατροφή, τραυματιοφορείς, εργαστήρια, σοβαρά υποβαθμισμένες υποδομές σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

"Στην εντατική" το νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά