Latest News

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Δήμος Πειραιά: Απαλλαγές τελών για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους

Οι απαλλαγές τελών για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας,  εγκρίθηκαν ομόφωνα από το ...

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά επικαιροποίησε τις κάτωθι απαλλαγές, οι οποίες  ισχύουν αναδρομικά κατά περίπτωση από τη λήψη των μέτρων (3/11/2020) και μέχρι την άρση τους.

 

Συγκεκριμένα:

1.         Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού στις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από 3/11/2020 και για το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων απαγόρευσης  λειτουργίας τους, στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού Covid -19.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για απαλλαγές τελών στο site  του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο: www.piraeus.gov.gr, έως 30/5/2021, επιλέγοντας τη διαδρομή: «Είμαι Δημότης – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ηλεκτρονικές Αιτήσεις – Είσοδος (κωδικοί taxis)».  

 

2. Απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη της χρήσεως  κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους από 3/11/2020 και για το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων  απαγόρευσης λειτουργίας τους.

Επίσης, δύναται να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για απαλλαγές τελών στο site  του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο:  www.piraeus.gov.gr, έως 30/5/2021, επιλέγοντας τη διαδρομή: «Είμαι Δημότης – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Ηλεκτρονικές Αιτήσεις – Είσοδος (κωδικοί taxis)».  

 

3. Απαλλαγή των αναλογούντων τελών  χρήσεως  κοινοχρήστων χώρων για το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργεί η  Κυριακάτικη Αγορά, καθώς και των αδειούχων στάσιμου εμπορίου.

Επίσης, δύναται να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.