Latest News

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Εικόνες βίας με ξύλο στην πλατεία μέρα μεσημέρι - ΕΔΕ της ΕΛΑΣ για τα βίντεο


Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα βίντεο απρόκλητης αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη ,,,ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου για όσα συνέβησαν νωρίτερα στην πλατεία επιμένει στα περί «επίθεσης κατά αστυνομικών από ομάδα 30 ατόμων» και αναφέρει: 

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα». 

Στα βίντεο καταγράφεται απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος πολιτών που διαμαρτύρονται και δέχονται διαδοχικά χτυπήματα με κλομπ. 

 


Απίστευτες εικόνες αστυνομικής βίας καταγράφηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, αστυνομικοί φαίνονται να χτυπούν άνδρα εν μέσω διαμαρτυριών από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμο σε οικογένειες με μικρά παιδιά που βρίσκονταν στην πλατεία της περιοχής.

Στις διαμαρτυρίες περιοίκων, εμφανίστηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ακολούθησαν οι εικόνες που καταγράφονται στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. 

 

 

 

«Όχι» στην καταστολή 

Ως αντίδραση στη στάση της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 1.000 κατοίκων.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία της Νέας Σμύρνης με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα. 

 

 

«Δεχτήκαμε επίθεση»

Σύμφωνα με την πλευρά της αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό.

Στην παρουσία τους ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συμπλοκή.

Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους  αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές.