Latest News

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Κρότου λάμψης και χημικά στη διαδήλωση για την αστυνομική βία (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατά διαδηλωτών στη Νέα Σμύρνη, που... διαμαρτύρονταν για το περιστατικό αστυνομικής βίας το μεσημέρι στην πλατεία της περιοχής, προχώρησαν δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η μεγάλη διαδήλωση έφτανε στο τέλος της, επιστρέφοντας στην πλατεία Νέας Σμύρνης από όπου και ξεκίνησε, στο ύψος της στάσης του τραμ βρίσκονταν συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την παρουσία τους, στον απόηχο των εικόνων που καταγράφηκαν το μεσημέρι, με την ΕΛΑΣ να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση, ανάμεσα στους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, συμμετείχαν και μικρά παιδιά.

 

 

Εικόνες αστυνομικής βίας με ξύλο στην πλατεία μέρα μεσημέρι

Εικόνες αστυνομικής βίας καταγράφηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια ελέγχου για την τήρηση του lockdown. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, όταν θαμώνες διαμαρτυρήθηκαν για την απόπειρα επιβολής προστίμου 300 ευρώ σε οικογένεια με παιδιά που κάθονταν σε παγάκι της πλατείας, εμφανίστηκε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που προχώρησε σε βίαιες προσαγωγές.

Από την πλευρά της αστυνομίας υποστηρίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων που «κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους». «Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ», αναφέρει η ΕΛΑΣ, προσθέτοντας ότι «από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές».

Πάντως, τα βίντεο μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ.

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα

Για βία πρωτοφανούς αγριότητας και αυταρχισμό των αστυνομικών δυνάμεων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τα βίντεο απρόκλητη αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη. 

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.  

Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», επισημαίνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.