Latest News

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Σάλος στην Κύπρο: Έξι αθλήτριες κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση


 Με τρεις υποθέσεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις αθλητριών ανοίγει και στην Κύπρο ο φάκελος του εγκληματικού φαινομένου, ενώ αναμένεται αυτές να αποτελέσουν έναυσμα για να υπάρξουν και νέες ...παρόμοιες καταγγελίες.

Οι τρεις φάκελοι για τις αθλήτριες ολοκληρώνονται και θα διαβιβαστούν τις επόμενες ημέρες από την Αστυνομία στη Νομική Υπηρεσία.

Όλες οι καταγγελίες υποβλήθηκαν πρόσφατα μετά και τον σάλο που ξέσπασε στην Ελλάδα από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η μια υπόθεση που αφορά στις καταγγελίες της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η δεύτερη αφορά καταγγελίες τεσσάρων αθλητριών του στίβου κατά του πρώην προπονητή τους. Η τρίτη αφορά καταγγελία καλαθοσφαιρίστριας.

Όσον αφορά την καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου, όπως έγραψε η εφημερίδα της Κύπρου Φιλελεύθερος, έχει ήδη ανακριθεί ο καταγγελλόμενος αθλητικός παράγοντας ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη και έδωσε ισχυρισμούς που θα εξεταστούν.

Χθες, λήφθηκαν καταθέσεις σε σχέση με την υπόθεση και στη συνέχεια θα γίνει συγγραφή της τελικής έκθεσης των ανακριτών με τις εισηγήσεις τους προς τη Νομική Υπηρεσία.

Ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία τις επόμενες ημέρες.

Προς το τέλος τους βρίσκονται οι έρευνες και για την άλλη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που αφορά αθλήτριες, αυτή τη φορά στη Λάρνακα.

Είχε προκύψει ευθύς μετά που η Άντρη Ελευθερίου προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία για τα όσα υπέστη σε δύο αθλητικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο και διερευνά τις υποθέσεις των παρενοχλήσεων, κάλεσε πρόσφατα για ανάκριση έναν προπονητή στίβου σε σχέση με τις καταγγελίες τεσσάρων κοριτσιών ότι έτυχαν παρενόχλησης.

Μόλις συμπληρωθούν οι έρευνες και αυτός ο φάκελος θα πάρει το δρόμο της Νομικής Υπηρεσίας για οδηγίες.

Την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και ο τρίτος φάκελος, που αφορά την υπόθεση της καλαθοσφαιρίστριας, που επανήλθε με καταγγελία εναντίον πρώην προπονητή της.

Η ίδια υπόθεση είχε τεθεί και προ ετών ενώπιον των Αρχών, όμως τότε είχε κριθεί πως δεν υπήρξε ικανοποιητική μαρτυρία που να στοιχειοθετεί αδίκημα. Τώρα και σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα της καλαθοσφαιρίστριας, προέκυψαν κάποια στοιχεία τα οποία και τα ανέφεραν στους ανακριτές