Latest News

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Απροκάλυπτα με δικόγραφό της η COSCO δηλώνει ότι δεν υποχρεούται να σεβαστεί την πολιτιστική κληρονομιά του Πειραιά!

  


                                                                                                                       

Με απροκάλυπτη θρασύτητα η ΟΛΠ ΑΕ κινεζικών συμφερόντων ζητάει αύριο 12/2/2021 από το δικαστήριο την άδεια προκειμένου  να συνεχίσει τις εργασίες της στην Πειραϊκή...

ρυπαίνοντας εκ νέου το θαλάσσιο περιβάλλον, καταστρέφοντας τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υποβαθμίζοντας τη ζωή των κατοίκων.                                                   

Η ΟΛΠ ΑΕ –COSCO  δεν  προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια προς εκπλήρωση των υποχρεώσεών  που της είχαν επιβληθεί με την απόφαση του δικαστηρίου στις 16/12/20 για την προστασία των μνημείων αλλά αντιθέτως πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας  ότι δεν είναι προϋπόθεση αυτές οι υποχρεώσεις για την   ανάδειξη του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή και του Κονώνειου τείχους  ώστε  να συνεχίσει το έργο της. Επιδεικνύει με τον τρόπο αυτό πλήρη απαξίωσης σε όλες τις αποφάσεις  του Υπουργείου Πολιτισμού που ελήφθησαν  και συμπεριελήφθησαν  στους όρους εκτέλεσης του λιμένα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή από το 2012 μέχρι σήμερα.                                                  

Προειδοποιεί μάλιστα το δικαστήριο  ότι θα προκύψει ζημία εις βάρος της αν δεν συνεχιστούν οι καταστροφικές εργασίες της εις βάρος του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος του Πειραιά διότι αν  εκπνεύσει η προθεσμία εκτέλεσης του έργου δεν θα περιέλθουν σε αυτήν το 16 %των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ και θα υποχρεωθεί επίσης  να καταβάλλει υπέρογκες αποζημιώσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία ΤΕΚΑΛ.                                                                                                                             

Από πού αντλεί την ωμότητα αυτή η ΟΛΠ ΑΕ ώστε να προβάλλει  τα  συμφέροντα της πάνω από τη ζωή και το περιβάλλον ;Από την αδηφάγο  απληστία της  για τα συνεχιζόμενα κέρδη και την διαρκή επέκτασή της στον Πειραιά! Από πού αντλεί ο Πειραϊκός λαός το κουράγιο, σε αντίξοες συνθήκες, να δίνει την μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος; Από την αγάπη για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας! 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ

Για την κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ  Οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος