Latest News

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Κατσαφάδος διαψεύδει Τσίπρα για το Πανεπιστήμιο Πειραιά: Η αθωωτική απόφαση και η ανακοίνωση του πρύτανη


 Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους 7 φοιτητές της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ, που κατηγορήθηκαν από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά για επίθεση εναντίον του, κατέθεσε  στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος... διαψεύοντας τα λεγόμενα από τον προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα. 

«Εκπροσωπώ τη γενιά των φιλελεύθερων νεολαίων, που αγωνίστηκαν για να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια! Για τη ΔΑΠ, που ήταν αυτή που μίλησε για μεταπτυχιακά και Erasmus, που ήθελε ανοιχτά πανεπιστήμια και όχι να τα κλείνουμε για το τι γίνεται στο Αφγανιστάν και Ιράν, όπως ζητούσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσωπώ λοιπόν τους φιλελεύθερους νέους που έχουν αγωνιστεί για καλύτερο Πανεπιστήμιο», είπε αρχικά ο κ. Κατσαφάδος, και πρόσθεσε:

 «Καταθέτω την απόφαση του δικαστηρίου Πειραιά μετά τη μήνυση του πρύτανη που είχαμε καταδικάσει απερίφραστα και κατηγόρησε 8 φοιτητές, που υπάρχει αμετάκλητη ομόφωνα απόφαση για όλους. Δεν έστειλε κανένας Κατσαφάδος στο νοσοκομείο τον τότε πρύτανη. Καταθέτω και την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πειραιά που έβγαλε σήμερα, που την υπογράφει ο σημερινός πρύτανης, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας».

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατσαφάδος είπε ακόμη: «Δεν μπορείτε να χωνέψετε ένα νέο άνθρωπο, έναν γιο ενός μπάτσου, όπως αποκαλείτε εσείς τους αστυνομικούς, από μια μεσαία οικογένεια, ο οποίος δεν έζησε και μεγάλωσε στα πλούτη και τα παλάτια. Δεν ήρθα εδώ να απολογηθώ σε εσάς, αλλά έχω υποχρέωση για την προσπάθεια συμψηφισμού που έγινε! Είμαι περήφανος που αγωνιζόμασταν να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια, ενώ εσείς και τα παιδιά σας για να κλείσει. Εγώ είμαι γιος μπάτσου και όχι γιος συναδέλφου σας που συνελήφθη με πιστόλι και χειροβομβίδα και όταν ρωτήθηκε αν θα τα χρησιμοποιούσε απάντησε μόνο σε μπάτσους! Δεν είμαστε ίδιοι, λοιπόν».

Διευκρίνισε πως είχε υποχρέωση να απαντήσει στις κατηγορίες για την κληρονομιά της οικογένειάς του. «Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες στο ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμή κατά του κ. Φίλη ότι έμεινε μετεξεταστέος και δεν πήρε το πτυχίο του.

Όμως ο σημερινός πρύτανης του ΠΑΠΕΙ, λίγη ώρα αργότερα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει πανηγυρικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και ο κ. Κατσαφάδος όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο! Επίσης τονίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρύτανη του ΠΑΠΕΙ:

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εξέδωσε σήμερα το ακόλουθο δελτίο τύπου προς διαλεύκανση της αλήθειας σχετικά με την αναφορά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ,Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,Κώστα Κατσαφάδου.

Πειραιάς Ι 1/02/2021

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις περί δήθεν εμπλοκής του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός Πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πρόκειται δε για περιστατικό, για το οποίο όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καθ. Άγγελος Κότιος

Πρύτανης

Παν. Πειραιά