Latest News

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: "Κουβαρνταλίκια με ξένα κόλλυβα για το Παλατάκι"!


Για "κουβαρνταλίκια της Cosco με ξένα κόλλυβα στη Δημοτική έκταση στο "Παλατάκι"...

κάνει λόγο η ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά στο Δημοτικό Συμβουλίου της πόληςότι έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του ΟΛΠ προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο έκταση του λιμανιού.

Αναλυτικά, η κοινοτική παράταξη σημειώνει τα εξής:

Στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρουσίασε μια ακόμη επιτυχία του! Την υπόσχεση της COSCO-ΟΛΠ να παραχωρήσει στον Δήμο Πειραια 8-10  στρέμματα από την δημοτική περιουσία των 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι την οποία έχει καταπατήσει.           

Εύκολα γίνεται αντιληπτό  ότι η μεγαλοψυχία  αυτή της COSCO  έχει ως στόχο να «βουλώσει τα στόματα” και να  παραπλανήσει τους  δημότες που εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται στους δρόμους με αίτημα την επιστροφή της δημοτικής έκτασης. Η ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ, ήταν η πρώτη που έθεσε το θέμα κινηματικά και εμπεριστατωμένα και αγωνίζεται ανελλιπώς  για την επιστροφή των παράνομα παραχωρημένων στρεμμάτων στην COSCO .Κατόπιν εισήγησης των εκλεγμένων συμβούλων μας, εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα από το  κοινοτικό συμβούλιο της Α κοινότητας  τον Οκτώβριο 2019.                                                                    

Κάτω από την πίεση των αιτημάτων μας  και των κινητοποιήσεων μας ,ο δήμαρχος όλο υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε αγωγή εδώ και δύο χρόνια αλλά δεν το κάνει επικαλούμενος ανεπαρκή στοιχεία .

Καλούμε τον Δήμο Πειραιά, να προχωρήσει επιτέλους στην αγωγή διεκδίκησης των στρεμμάτων και αν δεν  βρεί τα στοιχεία που του λείπουν είμαστε πρόθυμοι να  τον βοηθήσουμε εμείς που γεννηθήκαμε και ζούμε σε αυτήν την περιοχή. 

ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1879

Με το νόμο 5332/του 1932 παραχωρήθηκε στον δημόσιο  ΟΛΠ 

Ο ΟΛΠ έπαψε να είναι δημόσιος το 2016 είναι πλέον εταιρεία  Κινεζικών συμφερόντων συνεπώς η δημοτική έκταση πρέπει να επιστρέψει στον Δήμο.

Απορρίπτουμε την νέα μεγαλόψυχη προσφορά της κοσκο, δεν επαιτούμε !                      

Απαιτούμε τη δικαίωση των αγώνων μας και των αγώνων των γονιών και παππούδων μας προκειμένου το Παλατάκι να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.                                                                                                                                                         

Δεν θα επιτρέψουμε να συμψηφιστούν τα χρέη του δήμου με την αποζημίωση της δημοτικής έκτασης Παλατάκι. 


Για την ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ 

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι

Βήνη Δήμητρα 

Σωτήρης Αλεξόπουλος

@ Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά συγκεντρώνει ακόμα στοιχεία για το "Παλατάκι" και ΔΕΝ έχει καταθέσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την έκταση που του ανήκει...

Ο Δήμαρχος που έβλεπε να μπαζώνουν την Πειραϊκή - Στάλθηκε εξώδικο στον Γιάννη Μώραλη!