Latest News

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Πολιτικό μπούλινγκ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πειραιά


Πολιτικό μπούλινγκ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πειραιά καταγγέλλει η κοινοτική σύμβουλος Δήμητρα Βήνη, η οποία ...

σημειώνει τα εξής:

"Η  πλειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου Α’ κοινότητας Πειραιά στις 12/2/2021, περιέπεσε σε ένα ολέθριο ολίσθημα, μέσω μιας παράνομης διαδικασίας η οποία δεν προβλέπεται από τoν Κανονισμό Λειτουργίας των Κοινοτικών Συμβουλίων, οργανώνοντας εν αγνοία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ένα στημένο κατηγορητήριο επειδή αναδημοσίευσα ένα σατιρικό βίντεο. Παραλλαγές του βίντεο από την ταινία «Η Πτώση» έχουν δημοσιευτεί σε χιλιάδες εκδοχές σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και έχουν διακωμωδήσει πολιτικούς όπως την Μέρκελ, τον Τσίπρα κ.λ.π, χωρίς οι αντίστοιχοι να αντιδράσουν, πολύ δε περισσότερο να καταφύγουν σε χυδαίες ύβρεις, σε απειλές για μηνύσεις και σε σκηνοθετημένες «καταδίκες» εναντίον όσων τα αναρτούν όπως ακριβώς  έπραξαν σε αγαστή συνεργασία οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μώραλη- Βλαχάκου.                                                                              


Αγνοούν, όπως φάνηκε και κατά τη συνεδρίαση, ότι η Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα αναπτύχθηκε μέσω της σάτιρας  από τον αντίπαλο της τον ολιγαρχικό Αριστοφάνη. Ουδείς 2500 χρόνια πριν, διανοήθηκε να κυνηγήσει τους κωμικούς δημιουργούς ούτε βέβαια και τους θεατές  της κωμωδίας. Είναι σαφές ότι το κακοστημένο κατηγορητήριο προετοιμάστηκε από τους συμβούλους της συμπολίτευσης, εν πλήρη άγνοια των λοιπών Συμβούλων – όπως το ομολογούν μόλις το αντιλήφθηκαν - προκειμένου να στοχοποιήσουν εμένα και τους αγώνες της ανεξάρτητης κοινοτικής παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ .Το μοναδικό κριτήριο για να οργανώσουν την αποτρόπαια αυτή διαδικασία ήταν η αριθμητική τους υπεροχή ,θέτοντας ΑΙΦΝΙΔΙΑ, ως εκτός ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, το «καταδικαστικό» ψήφισμα για το οποίο δεν είχα ενημερωθεί ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος σύμβουλος της αντιπολίτευσης καθιστώντας όχι μόνο άκυρη αλλά και διοικητικά αξιόποινη αυτήν τους πράξη. 


Ολοκλήρωσαν την πράξη τους παραποιώντας τα πρακτικά της συνεδρίασης, όπου πουθενά δεν αναφέρονται οι υβριστικές εκφράσεις που εξαπέλυσαν όπως «είσαι η χρυσή αυγή της αριστεράς» ταυτίζοντας με, με μια εγκληματική οργάνωση και όχι με έναν πολιτικό χώρο . Πέραν του ότι  δεν εφάρμοσαν τον κανονισμό, δεν δίστασαν επίσης μετά τη λήξη της συνεδρίασης , εκ των υστέρων , να προσθέσουν στο ψήφισμα νέες προτάσεις ακόμη πιο προσβλητικές προς το πρόσωπό μου όπως «ο Ναζισμός δεν έχει χρώμα και δεν χωράει στην πόλη μας» καταδηλώνοντας έτσι ότι η ανάρτηση σατιρικού βίντεο είναι ναζιστική πράξη!!!!                                                                                                            Για άλλη μια φορά εμφανίζονται αδιάβαστοι καθώς ο ορισμός του ναζισμού περιλαμβάνει τον ρατσισμό , τον αντικομμουνισμό, την  δικτατορική άσκηση εξουσίας, την  λατρεία του αρχηγού και τη  χρήση πολιτικής βίας άρα πρέπει αλλού να ψάξουν για όλα αυτά και όχι σε εμένα που έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας, στην πάλη ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος. Το λεκτικό και ψυχολογικό μπούλιγκ που υπέστην και καταγράφεται στο οπτικοακουστικό υλικό της συνεδρίας έχει προφανώς ως στόχο να πλήξει την  αγωνιστική στάση της ανεξάρτητης Παράταξης μας. Πράγματι στον ενάμισι αυτόν χρόνο της αυτοδιοικητικής μας ζωής δεν υπήρξε κοινωνικός τομέας που να μη δώσαμε μάχες (δέντρα προς υλοτόμηση, παράνομες κεραίες ,καταπάτηση δημοσίων χώρων ,διεκδίκηση της δημοτικής έκτασης Παλατάκι ,άνοιγμα συμμετοχής των πολιτών στην κοινότητα με προτάσεις για λαϊκές επιτροπές υγείας, πολιτισμού, ευπαθών ομάδων τις οποίες μπλοκάρισε η πλειοψηφία του κοινοτικού συμβουλίου, συμμετοχή στην διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου με προτάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση, την θαλάσσια ρύπανση, το κυκλοφοριακό ,αγώνες για την πολιτιστική μας κληρονομιά οι οποίοι δικαιώθηκαν και δικαστικά). Στον αντίποδα όλης αυτή της κινητοποίηση μας, έλαμψε όλο αυτό το  διάστημα η ανεπάρκεια του Προέδρου της Κοινότητας και των συν αυτώ συμβούλων, καλλιεργώντας διαρκώς την άποψη  ότι αρμοδιότητα της κοινότητας είναι μόνο ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός και η έγκριση περιπτέρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια συνεδρίαση ενώ ήταν λαλίστατοι για την καταδίκη μου, αμέσως μετά στο θέμα της ανάπλασης της οδού Θεοτόκη ήταν κυριολεκτικά άφωνοι και αδαείς ζητώντας την βοήθεια του δημοτικού συμβούλου κύριου Καρύδη να δώσει εξηγήσεις επί των θεμάτων που έθεσα.


Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι το κακό και το λάθος γίνονται με πολλούς τρόπους το σωστό όμως γίνεται με έναν μόνο τρόπο. Και ο μοναδικός τρόπος για να κάνουν το σωστό είναι να ασχοληθούν  επιτέλους με τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι με τη δολοφονία χαρακτήρων με γελοίες αφορμές.                         Καλούμε τους εκλεγμένους δημοτικούς και  κοινοτικούς συμβούλους αλλά και κάθε Πειραιώτη που σέβεται τους θεσμούς και σκέπτεται ελεύθερα να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση  γιατί η Δημοκρατία κατά κύριο λόγο κινδυνεύει από παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές".


Δήμητρα Βήνη 

Κοινοτική σύμβουλος Α κοινότητας με την Ανεξάρτητη Κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ, ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΙΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ - ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ
Η Δήμητρα Βήνη είναι παιδίατρος (με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία), εργάζεται στο Κρατικό Νίκαιας και είναι γνωστή στην κοινωνία του Πειραιά για την επιστημονική της προσφορά αλλά και τη συμμετοχή της στους κοινωνικούς αγώνες για τη δημοκρατία, την υγεία, την προατασία του περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στο μαζικό κίνημα ενάντια στο λιμάνι που κατασκευάζει η ΟΛΠ-COSCO στην Πειραϊκή. Για τη δράση της αυτή τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας που την εξέλεξαν κοινοτική σύμβουλο στην Α Κοινότητα. Η δράση της αυτή όμως φαίνεται ότι ενοχλεί πολύ κάποιους που με διάφορους τρόπους επιχειρούν να την σταματήσουν. Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου, οι σύμβουλοι των παρατάξεων Μώραλη και Βλαχάκου, με αφορμή την αναδημοσίευση ενός χιουμοριστικού βίντεο από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, της επιτέθηκαν και με ύβρεις και απειλές της ζητούσαν να παραιτηθεί από κοινοτική σύμβουλος(!). Μάλιστα, αιφνιδιαστικά και χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη έβγαλαν και σχετικό "ψήφισμα", όπου αναμασούν την ανιστόρητη και πολιτικά επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, γράφοντας ότι "ο ναζισμός δεν έχει χρώμα"(!!!). Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν είχαν αρνηθεί να συζητήσουν ψήφισμα που είχε καταθέσει η Δήμητρα Βήνη, όπου ζητούσε την προστασία των αρχαιοτήτων της Πειραϊκής από τα έργα της COSCO, με τον ισχυρισμό ότι "δεν μπορεί να συζητηθεί αφού δεν είναι στην ημερήσια διάταξη".
- Απαιτούμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο και παράτυπο ψήφισμα.
- Καμιά προσπάθεια εκφοβισμού και συκοφάντησης εναντίον οποιουδήποτε αγωνιστή ή αγωνίστριας δεν θα περάσει.

- Οι αγώνες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής των κατοίκων του Πειραιά θα δυναμώσουν και θα νικήσουν.
"Ανταρσία στο Λιμάνι" (Θανάσης Διαβολάκης)