Latest News

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΘ - παρενόχληση: Εισαγγελέας για τις καταγγελίες φοιτητριών

 


Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ περί σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητές ...παρήγγειλε η εισαγγελία πρωτοδικών. 

Οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την αποκάλυψη για την προσωπική εμπειρία που βίωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Με βάση δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, ένας στη Φιλοσοφική και ο άλλος στο Γεωλογικό. Οι καταγγελλόμενες πράξεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Εισαγγελία, αφορούν το διάστημα 2009 και μεταγενέστερα. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό του βιασμού και όποια άλλη πράξη προκύψει.


Ο πρύτανης του ιδρύματος, Νίκος Παπαϊωάννου, κάλεσε όλες τις φοιτήτριες και φοιτητές να συμβάλλουν στην έρευνα και να μην φοβηθεί κανείς.

Κάλεσε, ακόμη, την πολιτεία να επανεξετάσει τον νόμο για το πώς παραγράφονται αυτά τα αδικήματα.