Latest News

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Νέα κυβερνητική τούμπα προαναγγέλλει η Πελώνη: Τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν την Δευτέρα


 Aνοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (11/1), ούτε το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη...
το πρωί της Πέμπτης.

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της», είπε χαρακτηριστικά η Α. Πελώνη.

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. 'Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», πρόσθεσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κικίλιας : Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πρινΗ κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία-νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά 

«Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει» εξήγησε ο Β. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής και αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα.